Clar, să economisești este o treabă complicată și sunt mulți cei care nu reușesc să facă lucrul ăsta. E, uite că ING vine cu o metodă de economisire pentru cei ce nu sunt capabili să facă lucrul ăsta. Ideea este să-ți deschizi un cont de economii în care lunar, la dată fixă să depui o sumă prestabilită. Până aici e clasic, banca te ajută să faci economii :))) În fine, dincolo de faptul că așa mai pui niște lichidități la dispoziția băncii, faza asta e ok mai ales dacă ești în stare să lași banii ăia în contul de economii măcar o perioadă lungă de timp. Ca idee, suma minimă lunară transferată automat în cont este de 50 de lei. Stați liniștiți, nu vă îmbogățiți din asta… și nici din dobândă, singurul avantaj în treaba asta este că după o perioadă, dacă nu te atingi de bani, ai o sumă.
Acu, vine partea interesantă, vine round up-ul de care ziceam în titlu. Așa, Round Up de la ING, posibil să existe și pe la alte bănci, face următorul lucru. La fiecare plată cu cardul, rotunjește suma până la multiplu de 5 și diferența și-o transferă în contul de economii. Adică, ieri, că tot a fost ziua lu fiimea cea mică, cum sunt un tată responsabil ce se gândește la viitorul copiilor săi, mi-am activat serviciul Round Up. E, serviciul ăsta funcționează cam așa: Am plătit cu cardul la Mega 5,97 și diferența până la 10 lei(multiplu de 5)adică 4,03 lei au fost mutați în contul de economii.
Mda, metoda asta de economisire nu e nouă, e ceva similar cu borcanul ăla în care aduni economiile pentru bicicleta mult dorită. Într-o perioadă mă apucasem de o metodă similară cu ce aveam prin buzunare…adică, pe lângă borcanul cu mărunțiș mai aveam și sertarul cu bancnote de 1 leu. Metoda mea era la modul că în fiecare seară când plecam de la birou, aruncam în sertar tot ce aveam în buzunare de 1 leu. Parea proastă este că uneori uitam….Altfel, în condițiile în care mă folosesc destul de des de card, sunt curios ce sumă s-o strânge după un an de zile.
Acestea fiind zise, cică contul nu are costuri și poți transfera banii din contul ăsta de economii oricând. Na, ideea este să nu dai iama în bani.
În concluzie, prin rotunjirea asta, cumperi mai scump…dar reușești să pui ceva în contul de economii. Bine, ideea este să nu rămâi fără bani la 3 zile după salariu că atunci n-ai făcut nimic.
Eu am setat asta pentru parinti, au pensia acolo, le-am selectat cu 10x. Practic, ma scuteste pe mine sa le mut banii manual in contul de economii.
Da, n-am mai zis în articol ca se poate seta si cu multiplu..O sa modific când ajung la birou.
Roundup e nume de erbicid total, il foloseam ca desicant la grau inainte de treierat sa elimin apa din pai, sa fie uscarea uniforma, intre timp a avut grija Greta sa-l scoata de pe piata 😉
Acum ce sa zic #coincidenta 😀
Era cel de la Monsanto ? Încă există…În fine, nu stiam ca se foloseste pe lan pentru ce zici tu. A, asta de la ING e pe englezisme, round up…
roundups 😀
E, așa da…sa-ti creasca mare!
Habar n-aveam ca exista optiunea. O sa o activez si eu acum 🙂
Ieri mi-a sărit si mie în ochi. Vedem ce iese..
Este întradevăr o tehnică 🙂 dar nu o folosesc :). Mai degrabă muti toți banii in contul de economii, lași o sumă așa să-ți ajungă la limita. Că atunci când vrei sa mai cheltui sa te gândești de doua ori daca intri in economii :))