Am încasat primele dividende în dolari din portofoliul de la Bursa Americană

Luna trecută, așa cum v-am povestit într-un articol anterior, mi-am propus să investesc printr-o metodă puțin mai riscantă suma de 1513 dolari. Strategia de investiții abordată este una simplă, urmăresc să ajung la un profit al contului de 10% și în momentul acela voi lichida deținerea cu cea mai mare creștere și să caut o altă companie pe care s-o achiziționez și să refac procentul acesta de 10% la noua valoare a portofoliului.

Deși am zis că e o stategie un pic mai riscantă, mi-am ales și voi continua să o fac și în continuare niște acțiuni care au un istoric al dividendelor în spate astfel că, până la momentul în care ajung la acel 10% profit pe care îl urmăresc, să pot încasa și niște eventuale dividende. Ei bine, ieri am încasat primele mele dividende în dolari din acest portofoliu de 10%. Vor mai urma și altele, că unul dintre avantajele oferite de companiile americane este reprezentat de răsplătirea trimestrială a investitorilor cu dividende.

Până una alta, ieri am încasat 10.5 de la Barings BBDC. Dețin la compania asta 43 acțiuni și după cum vă ziceam că pe lângă creșterea acțiunilor urmăresc și ceva dividende care să rotunjească câștigurile. În condițiile în care Barings a avut constant un randament anual al dividendelor de aproximativ 10% zic că este o companie care merită să stea în portofoliul meu o perioadă de timp.

Compania se ocupă cu multe chestii, e un fel de fond de investiții care bagă bani în companii mici și medii dar se învârt și prin imobiliare și alte investiții. Nu o văd să facă un salt prea mare în viitor, nu cred că prețul unei acțiuni va ajunge prea curând la 12 dolari cum o văd anumiți specialiști dar dacă păstrează randamentul ăsta de 10% al dividendelor e ok. Momentan, dincolo de dividendele acordate, pe acțiunea asta am un câștig de 11%.

Pentru că cent cu cent se face suta, după încasarea dividendelor și aproape o lună de când am demarat strategia asta de investiții pe bursa americană, portofoliul arată în felul următor

  • 1633.02 dolari valoarea portofoliului
  • 120.83 dolari profit
  • 12.40 dolari lichidități

Ca o mică comparație, puteți vedea diferențele de valori ale portofoliului aici. Mai am un pic și voi marca primul profit. Adică, la momentul acesta eu urmăresc coloana din mijloc, cea colorată cu verde și când valoarea profitului va ajunge la 150, voi lichida una dintre companiile deținute. Apoi, voi reinvesti totată lichiditatea într-o nouă companie.

Altfel spus, nu vă dau sfaturi de investiții, că nu mă pricep…dar o să tot scriu despre investiții și o să mă țin de ele :))

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura