Salcâmul lu Moromete

 – De ce-ai tăiat mă, salcâmul? se pomeni Paraschiv întrebând

– Întrebați-l pe Nilă, că el știe

– Ca să se mire proștii, îl cită Nilă pe taică-său și zâmbi nătâng, bucuros pesemne că putea la rândul lui să-l prostească pe Paraschiv

Mda, nu intru în detaliile legate de simbolistica salcâmului, s-a tot dezbătul și să-l lăsăm pă Moromete să evolueze liniștit într-o lume aflată sub semnul utilități grabnice…Nu de alta, dar timpul nu mai avea răbdare…

Bine, nici acum timpul nu pare a avea prea multă răbdare, că noi ne’am obişnuit să avem totul făcut ieri deşi, mai în glumă,mai în serios, mergem pe ideea de ”nu lăsa pe mâine ce poţi face azi…lasă pe poimâine”. În fine, pentru ca peste ani să mă pot confrunta cu dilema lu Moromete, săptămâna trecută am plantat vreo 10 puieţi de salcâm. Că atât s-a putut…

Nu se face primăvară cu 10 salcâmi dar dacă mai pun în toamnă 10, vor fi 20. În câţiva ani poate fac de o pădure. Mică.

9 comentarii la „Salcâmul lu Moromete”

  1. Eu am reușit să plantez câteva zeci de pomi fructiferi. Salcâmi nu aș pune, poate doar unul dacă voi găsi spațiul adecvat la un moment dat. Și un tei și un castan comestibil cum zice Vasile și de ce nu un nuc, am un nuc, dar eu bătrân și nucile peste jumătate sunt infestate toamna.

    Răspunde
  2. Tu îi plantezi și eu mă chinui să scap de ei. 🙂 Unde tai unul anul viitor ies zece. Am păstrat unul mai mare pentru gogoșile cu flori de salcâm și atât. În rest, încerc să umplu spațiul rămas cu pomi fructiferi.

    Răspunde
    • Taie lastarii si de 2-3 ori pe an si in timp or sa renunte sa mai creasca. Salcamul este considerat un arbore invaziv…asa ca spor sa-l starpești

      Răspunde

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura