Sunt cel mai mare consumator de roșii din famelia mea. Dacă Cezara a mâncat în viața ei maxim 3 roșii cherry culese de ea direct din vrejurile ce le avea o prietenă plantate în curticica ei din Créteil iar #mamalor servește roșii doar vara, că atunci e sezonul roșiilor, greul îl duc eu cu Medeea. Băgăm roșii sub o formă sau alta aproape zilnic, indiferent de anotimp. Dincolo de marketing, în tip am degustat cam tot ce am găsit de cumpărat prin magazine și piețe. Prefer roșiile de obicei clasic, cu sare, cu o brânză veche, un cașcaval, salată. Nu mă dau în vânt după roșiile uscate și conservate în ulei. Și nici ciorba/supa de roșii nu-mi place….
Bă, da e un soi de roșii ce nu mi-a delectat papila… Să mă exprim pleonastic, e vorba de roșiile verzi. Și nu de gogonele vorbesc, că și alea sunt pe terminate ci de soiul de tomate verzi. Dar cred că e pe cale să se rezolve, că săptămâna trecută am ajuns pe la magazin și cum mă uit mereu după semințe de flori în general, mi-au sărit în ochi și niște semințe de tomate verzi. Pe care le-am cumpărat…Și le-am semănat. Și sper să mănânc anul acesta și tomate verzi. Pe lângă un plic cu semințe de roșii verzi soiul Smarald am mai luat și două plicuri cu niște roșii cherry.
Vedem ce o ieși, o să le găsesc loc prin solar după ce se termină cu salata, ceapa verde și betoniera. O parte din răsaduri o să le plantez direct la pădure, în aer liber. Din ce scrie pe plicurile de roșii cherry se pare că pot fi cultivate și la ghiveci. Poate încropesc un ghiveci din ceva și pun și prin curte 2-3 cuiburi de roșii….
Si mie imi plac, dar nu am norocul tau sa am si un solar de unde sa le pot manca cu gust. Spor la treaba si Domane ajuta!
Nici al meu nu e mare… dar cam acoperă necesarul de roșii și castraveti în sezon. Pentru suc de rosii si bulion trebuie sa trec prin piața. Afară cultiva puțin, e greu cu apa…în fântână pânza freatica e la 34 m. Si nu face față fântâ . Am si un teren de lunca, acolo când erau ai mei în formă cultivam si pt. vanzare….acum e cu trifoi.
Aas fi multumit si cu atat, insa nu am loc in curte de asa ceva.
Vezi ca sunt si unele negre, Black Krim!
Negre nu am încercat decât kumato și unele japoneze acum ceva ani de la carrefour. Poate reușesc să mai fac un solar pentru la anu și cultiv doar din astea negre…vedem cum stăm cu timpul.
Daca ai drum, asta e oferta de anu’ trecut, anul asta nu am primit! rasad
Nu prea mai am drum prin zona și la ce suprafețe cultiv eu nu se merită. Când oi ajunge pe acolo o s-o fac pentru Lophantus. Că de când l-au aclimatizat tot zic că o să pun și eu. Poate o să iau mai mult și dau și pe la vecini. Mă gândesc că ar fi o treabă să pun câteva fire și pe lângă baltă, că e plantă perenă și pe acolo cresc oricum o grămadă de alte bălării…
Am pus și eu răsaduri săptămâna aceasta. Atât tipuri de roșii „normale” cât și roșii Chery.
Am pus și conopidă, dovlecei, ardei, conopidă, vânătă.;) mai trebuie sa mai pun cate ceva.
Doar că am emoții că este prima dată când fac
Sunt fan roșii cherry, că sunt verzi, galbene, mov, mi se par foarte gustoase.
Când eram eu mai mic cultivau bunicii niște roșii în formă de ardei capia…foarte cărnoase, foarte gustoase și cu semințe puține. nu ștu ce soi erau, am mai încercat în timp o mulțime de astfel de roșii dar nu se comparau cu alea…
Bunica punea la fel un soi de prunișoare care era cum ai descris. Nici eu nu l-am mai regăsit.