De nevoie, că bucătarul familiei are o reținere de cateva săptămâni. Sper să-și revină că e complicat cu gătitul, eram învățat să vin acasă și să mănânc. dar concluzia, sunt două ca să zic așa. Chiar trei dacă e să mă și laud puțin chit că nu-s Salt Bae sau grasul ăla de Scărlătescu…
Prima concluzie ar fi că acum o înțeleg pe Buni și pe toate femeile care, uneori se mai plâng că le-a răpus o zi în bucătărie. Frate, e complicat să gătești. Și la două zile, nu mai zic zilnic… Deci, să le dea Dumnezeu sănătate la toate femeile care stau și gătesc pentru putori d-astea ca mine care vin de pe unde vin, chiar și de la mucă și se așteaptă să i se pună ceva în farfurie.
Doi la mână, deși e greu, ocupă timp, e complicat cu răspunsul la întrebarea ce mai gătim, ce mai mâncăm azi, într-un fel, să gătești e o activitate interesantă. Nu zic plăcută…că eu m-aș descurca cu o roșie și o bucată de brânză. Dacă mai mânjesc cu niște sos pesto brânza aia, aș putea spune că o ard pe bucătărie italienească….Mangia caprese, padre, mangia…. Dar nu se poate, trebuie să fac ceva să mănâncă și gura la copilașii mei, să mănânce și nevasta când vine de la servici, să mănânce și convalescenta.. E complicat. Deci, cum sunt ăla care muncește mai puțin în familie, sunt ăla care are mai mult timp liber la dispoziție…m-am apucat să gătesc.
Și azi, pentru prima oară în viață, le-am făcut o bunătate de paste cu carne la cuptor. Atât de bune mi-au ieșit că primii doi mușterii mi-au mai cerut și a doua porție. Pentru unu care în toată viața lui a gătit doar 4 feluri de mâncare, cartofi prăjiți, salată caprese, paste cu sos de la Lidl și câte un grătar ocazional când nu avea nimeni chef să perpelească niște mici pe el, m-am descurcat mai mult decât onorabil.
Asta e concluzia finală, aia în care mă laud că mi-au ieșit și pastele la cuptor cu carne. Adică, dacă s-a cerut și a doua porție, o fi fost și motiv de foame dar… Dar am băgat și eu și m-am minunat de mine… Adică, dacă mi le-ar fi adus un ospătar la tavernă, cu siguranță nu l-aș fi înjurat pe bucătar. Altfel, dacă aș fi avut și un plating chiar aș fi putut să cer bani pe ce am gătit.
Dacă nu-mi piere inspirația și-mi mai amintesc tot procesul, mâine poate vă las aici și rețeta.
arata super, lasa si reteta eu unul sunt mare fan paste, de orice fel
Zilele astea, să-mi fac un pic de timp și o postez.