Aerosoli din stup

Aerul de stup se poate obtine prin amplasarea unui aparat pe capacul stupului, care determina extragerea din stup a aerului (care contine substante volatile (provenite de la miere, propolis, laptisor de matca, ceara, polen, pastura, matca, …) sau prin amplasarea unui pat ca si capac peste mai multi stupi, pat prevazut cu orificii care permit patrunderea aerului de stup in incapere. Acesti stupi sunt adapostiti de o casuta de lemn natural, stupii fiind incastrati in peretele casutei, iar aerul de stup se poate obtine de la albine si minunatele lor produse. Casuta poate fi prevazuta cu stup de observatie (parte din stup este din sticla) in scop educativ ”Sa invatam sa traim, mancam si iubim ca o albina!”, iar casuta sa fie pictata cu momente din viata albinei si a apicultorilor si sa fie inconjurata de plante melifere (care vor oferi si hrana din abundenta albinelor).

Citatul de mai sus este dintr-un proiect ce participa in concursul de finantare oferit de OMV prin intermediul campaniei, Tara lui Andrei. Desi foarte uzitata in alte tari, metoda aceasta este aproape inexistenta in Romania, momentan singurii beneficiari ai acestei terapii sunt apicultori, dar prin acest proiect, Alina Varadi incearca sa aduca beneficiile terapiei cu aerosoli din stup mai aproape de populatie.

Pentru cei interesati sa voteze proiectele din Tara lui Andrei, aveti posibilitatea de-a vota de trei ori, trei proiecte din zone diferite, unul dintre voturile mele, mergand catre proiectul Aerul din stup.

aer stup,aerosoli din stup

 

Lasă un comentariu