Voi de unde rotunjiti venitul?

 

pusculita-de-criza

Azi, in timp ce trebaluiam la pasiunea mea, ma gandeam ca aproape toti cunoscutii mei, pe langa job, mai au si alte preocupari care le aduc venituri suplimentare,care rotunjesc mai mult sau mai putin conturile. Ca repara masini, fac site-uri,traduceri,meditatii,samsareala de masini, mic comert pe olx, toata lumea incearca sa castige ceva bani pe langa salariu, asa explicanduse si faptul ca romanul cheltuie mai mult decat castiga….pe hartie.

In virtutea celor scrise mai sus, acum bag reclama si revin…

 

Asa…am revenit.

Asa cum si distinsul si bogatul domn Rockefeller acum putin cam mort,intrebat fiind odata, daca considera ca are suficienti bani, a raspus ca nu. Foarte surprins, interlocutorul sau a intrebat de cati bani ar mai avea nevoie pentru a fi multumit.

La intrebarea asta, cel mai bogat om din lume a raspuns: Inca putini…

 

Asa ca la final, presupunand ca activitatile acestea extrajob sunt facute si din pasiune,intreb…daca nu e secret,voi cu ce rotunjiti veniturile si cam ce inseamna asta in lei romanesti?

4 comentarii la „Voi de unde rotunjiti venitul?”

  1. Mi-a placut aia cu Rockefeller. Familia (dinastia) lui are aproape toti banii din lume si i-ar mai trebui putini. :))
    Eu nu-mi rotunjesc veniturile, ca nu am altele (alocatia doar) ci direct le fac, din net.

    Răspunde
  2. Eu unul le rotunjesc din orice este legal. 😀 De’a lungul timpului am facut si meditatii pe partea de IT, am facut si service IT in particular si samsareala si intermedieri de cumparari/vanzari si ceva bani „pa net” si bisnitareala si mic comert … cu alte cuvinte orice este legal pe banul clientului. 😀

    Răspunde
  3. Chestia asta cu rotunjirea veniturilor pe lângă job (mecanicul sau electricianul mai face o reparaţie pe lângă bloc, miliţianul mai face o samsareală de maşini, programatorul mai face câteva site-uri, funcţionarul face traduceri, proful plasează cărţile lui şi ale colegilor la elevi etc) e un briceag cu două tăişuri. (Dacă briceagul are două tăişuri, te tai când îl apuci de lamă să-l deschizi 🙂 ) Fiindcă e benefică din punctul de vedere al buzunarului, dar greu acceptabilă social, mai ales pentru unul care nu e bucureştean băştinaş. Şi acela are mai multă nevoie de ea, fiindcă are şi chirie de plătit. Greu acceptabilă social, fiindcă pe de o parte tipii conservatori cred că e o chestiune de nobleţe să lucrezi un program foarte riguros, 8-17, şi la ora închiderii să încui uşa de tot, şi pe de altă parte veniturile suplimentare au prostul obicei să se topească pe vicii (tutun, alcool, maşină, gagici cu anunţ în Libertatea).

    Aşa încât e uşor să îţi pui anunţ pe Elance şi să faci traduceri sau site-uri, dar asta nu te face un tip întreprinzător şi apreciat, te face cocalar 😛

    Răspunde

Lasă un comentariu