Leacuri naturiste/raceala

apiterapie

Dupa ce am citit la IceWorld despre parerea lui despre industria  farmaceutica si am ajuns la concluzia ca sunt de aceiasi parere, desi i-am lasat un comentariu, am realizat ca am omis sa raspund si la intrebarea din finalul articolului.Asa ca am sa raspund aici.

Ajung la pastile destul de rar si asta doar la recomandarea medicului. In rest, racelile si gripele de sezon si alte simtome care nu necesita o deplasare la medic, le tratez mai naturist.

Raceala– Sunt sensibil la schimbarile bruste de temperatura, asa ca primavara si toamna, am zile cand efectiv zac la pat. Tratamentul aplicat consta in tuica fiarta,ceai fierbinte si piesa de rezistenta…baie fierbinte cu ceai de cimbru.

Intr-o oala de 10-15 l se pune la fiert o tufa de cimbru si se da in clocot. Se acopera oala si se lasa la infuzat. In timpul acesta umplu si cada cu apa..cat mai fiebinte. Torn si ceaiul de cimbru in cada si apoi ma strecor si eu…centimetru cu centimetru ca-i foarte fierbinte.

Este indicat sa ramai in cada aia fierbinte cat mai mult timp, eu reusesc sa stau pana se raceste apa(cred ca sunt dragon)

Dupa ce ies din cada, ma imbrac intr-o pijama cat mai groasa, pun pe cap caciula galbena cu PNL(o sa povestesc altadata despre ea) si ma bag in plapuma. Transpir ca Cotabita si aia e, a doua zi sunt apt combatant.

Dar racelelile astea crunte despre care am vorbit mai sus, nu mai sunt atat de crunte si asta de prin 2011, cand am hotarat sa devin apicultor.

Am crescut consumul de miere, am inceput sa consum polen, mestec propolis si nu in ultimul rand, doza anuala de venin de albina se pare ca face minuni.

Desi romania este in topul producatorilor apicoli la nivel mondial, consumul intern de miere si produse apicole este unul dintre cele mai scazute din Uniunea Europeana si asta se pare ca se reflecta si in numarul mare de farmacii si consumul ridicat de medicamente. Voi consumati miere?

 

2 comentarii la „Leacuri naturiste/raceala”

  1. Ma apucasem si eu intr-o vreme sa mananc miere, cateva lingurite dimineata si pe parcursul zilei cand aveam pofta de ceva dulce, in rest nu prea.
    Ultimul borcanas de miere s-a zaharisit in frigider si nu stiu unde a disparut, cred ca pofticiosul de taicamio e de vina.
    Si eu racesc foarte repede. Am fost racit de prin noiembrie si pana dupa Paste, ma toropise complet, dar am reusit intr-un final sa scap de ea. Nu cu medicamente (ca-mi dadusem ficatul peste cap) ci cu multe fructe/legume/somn la greu.
    Faza cu transpiratul am mai practicat-o si eu o data dar am dat fail total fiindca nu asta era leacul atunci. Aveam febra, m-am infofolit bine sa transpir, am dat in 40 de grade si deja vedeam in ceata de-am zis ca ma duc ** de suflet. In rest stiu ca la mama functioneaza oricand asta. Cum o prinde putin raceala, cum isi ia ”cojocul” pe ea si-i trece imediat.
    In concluzie, are si medicina rolul ei (cu toata pregatirea si leacurile babesti, nu te operezi pe creier acas` :)) ) dar in cel putin 50% din afectiuni sunt sigur ca se pot trata acasa cu ceva plante/fructe/pomi sau alte d-astea.

    *cel mai lung comentariu pe care l-am lasat vreodata. :)) *

    Răspunde
  2. Eu am inceput sa o consum direct de la sursa. Am pe la tara cativa ce vand direct din stupi, necristalizata, foarte ieftin. Parca o mananci cu drag cand vezi ca e de la mama ei 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu