Acum ceva vreme am luat din Kaufland niste chipsuri din cartof dulce si unele din cartof mov. Cam 8 lei punga, scump…dar papila e importanta si merita cinstita.
Cele din cartof mov nu m-au dat pe spate, erau cu cardamon si nu suntem prieteni. In schimb, chipsurile din cartof dulce, sunt delicioase.
Cum aveam pe acasa doi cartofi dulci, mari cat niste purcelusi de guineea, i-am metamorfozat in chipsuri. Dap, chipsuri din cartof dulce facuti in casa. Dupa ce i-am julit bine pe o razatoare mare si i-am amestecat cu putina miere si condimente, i-am asezat frumos pe o tava si i-am varat la cuptor. Cum dupa razuire au rezultat multe felii de cartof dulce si in tava nu trebuiau pusi gramada, pentru a grăbi lucrurile, o parte i-am bagat in ceaunul cu ulei de palmier incins. Astia facuti in ulei au iesit mai grasi si mai crocanti.
La final, chipsurile facute in ulei le-am asezat pe tava si le-am tras 10 minute la cuptor. Au fost delicioase…ca s-au mancat, nu mai sunt…
Pofta buna!