Am ajuns iar sa nu mai am loc de poze pe microsd si, pentru a patra oara de cand am telefonul asta, am descarcat pozele intr-un folder. Alt folder, fiecare descarcare cu folderul ei si, de fiecare data, raman cu promisiunea de-a face ordine in ele. N-o so fac probabil niciodata…
In conditiile in care fac poze proaste iar pe microsd-ul de 16 GB ce-l am pe telefon intra cam 2000 de poze si ceva filmulete, dracu se mai apuca sa se uite la 8 000 de poze. Tot cu gandul asta, odata mi-am instalat chiar si o aplicatie prin care sa mai editez din poze chiar de pe telefon. N-am facut nici lucrul asta…
Asadar, traiasca hardul extern, cimitirul amintirilor…ca acolo vor ajunge si pozele astea, la sectiunea:DeSortat. Asta dupa ce laptopul o sa inceapa sa traga greu….Amin.
Eu am fost si sunt genul ordonat. Pe langa faptul ca de multi ani am renuntat sa fac poze la orice, preferand o fotografie buna in locul a 1000 de poze inutile … descarc tot ce am de pozat periodic, sau mai exact, dupa fiecare sedinta pe care o programez. Daca e vorba de telefon, la maxim o luna le pun pe caprarii ca sa stiu ce si cum. In felul asta am totul frumos ordonat, mai ales pe hdd’urile unde le stochez … ca da, am back’up. 😀
Tu ai timp liber la dispoziție ?
Trebuie sa denumesti la timpul potrivit. Poze din data de X si cat mai specific. Scrii o linie mai lunga si le gasesti mai repede, le ai mai ordonate. E simplu. 🙂
Am vreo 20 de foldere de poze in pc. De pe telefon, 2014-septembrie, 2015-mare, 2015-august, numa denumiri d-astea. nu m-am mai uitat prin pozele alea de… niciodata. mai am unele facute una dupa alta, 40 de poze pe secunda. iti dai seama cat spatiu papa o poza d-aia da?
si ma plang ca am 5 tera ocupati pe harduri…
Cam asa e si la mine…
Invatati si voi de la aia batrani, care zic:
„Pe langa faptul ca de multi ani am renuntat sa fac poze la orice, preferand o fotografie buna in locul a 1000 de poze inutile …”
Dar na, eu iubesc arta dincolo de click si instagram 😛
Nu intelege ca am 5 tera de poze. Alea sunt maxim 30 de giga. Restul sunt filme, seriale si kituri de jocuri. Majoritatea descarcate si atat, fara a le vedea, fara a le juca
Deci nu sunt singurul! 🙂
Da ce, te vroiai unic?
Ar mai fi varianta de stocare a fotografiilor în Google Photos, este gratuit și nelimitat pentru fotografii de maxim 16 mega-pixeli și filme de pînă la Full HD, inclusiv. Prin stocarea gratuită, fotografiile sînt comprimate suplimentar. Am analizat cîteva fotografii și diferențele sînt absolut neglijabile, practic de nedetectat. Avantajul este eliberarea spațiului util din telefon/calculator și posibilitatea de partajare a fotografiilor printr-un simplu link. Folosesc Photos de cîțiva ani buni, și mi-am transferat aproape toate fotografiile în cloud. Acum spațiul insufcient pe hard disc nu mai e din cauza fotografiilor. Mai este și stocarea One Drive, de la Microsoft, am cont și acolo dar încă nu am folosit sincronizarea, un serviciu de stocare de asemenea gratuit, dar nu mai știu limitele de stocare.