Acum ca vara bate la usa, mai ceva decat bate Bayern München in meciurile de prezentare, este vremea spritului. Ma gandesc ca toti salivati cu gandul la sticla de vin alb care asteapta in frigider intoarcerea voastra din arsita verii.
O metoda care sporeste savoarea vinului, este sa-l bei dintr-o ulcica de pamant, traditional, cum era baut inainte sa arda Burebista viile si multi ani dupa, inainte ca civilizatia sa aduca si pe plaiurile romanesti, paharul.
Dar probabil metoda cu ulcica de pamant va este cunoscuta, asa ca am sa va fac o alta recomandare, mult mai „verde” si mai organica.
Stiti ardeiul gras, ala pe care sotiile sau mamele voastre-l folosesc in momentul in care gatesc traditionalii ardei umpluti? Daca da, mergeti la frigider si in momentul in care scoateti sticla cu vin, luati si un ardei gras din care sa confectionati un pahar. Curatati semintele si turnati vinul alb in acest pahar improvizat. Atentie!!! vinul rosu nu este recomandat pentru aceasta metoda, in schimb daca aveti un vin spumant, treaba sta cu totul altfel.
Incercati si o sa ma pomeniti.
Nu sunt bautor de vin, mai ales de asta din pastile de la supermarket, dar cu prima ocazie promit sa incerc chestia cu ardeiul. 😀