Cum am fost vegetarian pentru o zi

Dupa cum ai citit in postul asta, desi nu prea cred ca ai avut timp ca doar ce l-am scris, de foame mananc si un pui fript, dar nu si oaie.
Ma pune dragostea sa merg in Tunisia…si mi-a placut, probabil  o sa mai povestesc niste lucruri de pe acolo ca au fost haioase. Stii cum e, esti turist, vezi partea frumoasa, gunoiul ramane la locul lui, sub pres.

La capitolul mancare a fost destul de ok, mai putin ziua in care a trebuit sa mancam la un restaurant troglodit, mancare traditionala de tuaregi trogloditi.

Am simtit mirosul de mioara perpelita pe gratar de la 4679.5 metri distanta de restaurantul asta troglodit.

restaurant-troglodit-tunisiaSi cum ne apropiam noi asa de restaurant,l-am intrebat pe Fued,ghidul…mei,Fued,mei, da ce mancam noi aicea, mei?

Si mi-a confirmat arabetele cu accent de ardelea(facuse faculta la Cluj) ca oaie si cuscus si iar oaie, bucatarie traditionala troglodita. Si ma gandeam eu asa, bai Marine,iar ai facut-o de oaie, ca ai plecat tu ca tuaregul la drum lung cu un pachet de Tuc si acum sa vezi cum flamanzesti, ca pe oaie nu pui gura.

Prin autocar mai era un cuplu, probabil ca yoghini, sau macar martori de-ai lui Gregorian si astia auzind discutia mea cu ghidul, au venit suptil la ghid si-i zic ca ei sunt vegetarieni,poate vorbeste cu bucatarul sa pregateasca  si un meniu fara carne.

In momentul ala mi-sa aprins becul cu led si declar sus si tare ca si eu sunt vegetarian si sa vorbeasca cu bucatarul sa prepare trei meniuri pentru vegetarieni.

Se uitau vegetarienii la mine ca pensionarii la Antena3, ca ma vazusera cu o zi in urma cum ma luptam cu o jumatate de vitel la restaurantul hotelului unde eram cazati.

Din spusele sotiei, meniul troglodit a fost bun, de sa te lingi pe degete si i-am dat dreptate, ca mai toti musterii din local faceau treaba asta.

Un comentariu la „Cum am fost vegetarian pentru o zi”

  1. Prietene … ai facut cea mai mare prostie sa nu mananci oaie la arabeti! Nici eu nu ma omor, insa facuta de aia este ceva dumnezeiesc … crede’ma pe cuvant ca eu nu fac prostia sa ratez vreo ocazie sa mananc oaie facuta de turci sau arabi … desi in rest nu ma pot declara vreun mare fan. 😉 Data viitoare incearca sa fi ceva mai deschis la capitolul culinar cand mai mergi pe ici pe colo 😉

    Răspunde

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura