Branduri romanesti reprezentative

Cum o dai, cum o intorci, in Romania gasesti patru, hai cinci branduri  romanesti reprezentative, demne de o mai mare popularizare la nivel global…pe plan local, sunt cunoscute de toata lumea.

  1. Gemul de Topoloveni-absolut tot gemul din comert  este Gem de Topoloveni, de ajungi sa te intrebi daca producatorul gemului respectiv chiar stie in ce colt de lume se afla Topoloveniul,dar nu conteaza.. e brand national si se vinde.
  2. Mici de Dedulestimici-dedulestiNu exista sofer in tara asta care sa nu fi mancat cel putin odata celebrii mici de la Dedulesti.Acum bomba din imagine nu mai exista, dar acum 3 ani am oprit cu niste prieteni si am mancat cate o portie de mici si vazand firma, am intrebat-o pe ospatarita…De unde vine denumirea firmei CICICU UNDOG, adica Cicicu si un caine? Foarte joviala doamna, ne-a raspuns ca denumirea firmei vine de la cei trei asociati..Cicicu, Ungureanu si Dogaru.
  3. Pepeni de Dabuleni -in orice piata, la orice colt de strada, in plin sezon pepeniform, toti pepeni sunt Pepeni de Dabuleni, din Turcia,Grecia sau mai stiu eu din ce frumusete de tara insorita.
  4. Shaorma de Dristor-De la fotbalist,taximetrist si pana la ultimul corporatist, toata lumea a bagat sub nas o shaorma cu detoate de la dristor…chiar daca lucrul asta se intampala chiar la Dristor, la intersectia de la Budapesta sau la Buzau, shaorma de la Dristor este brand national.
  5. Merele de Voinesti– Aici am dorit sa ajung cu povestea.Daca mergeti in piata veti vedea ca absolut toate merele sunt mere de Voinesti, alte mere in tara asta nu exista decat la supermarket,in piata toate sunt de Voinesti.Preferatul meu este goldenul, un mar dulce si parfumat. Dar cu nu sunt singurul mancator de mere din familie, mai cumpar si alte soiuri de mere, ionatane, florina,bot de iepure si cand gasesc,renet.

Azi mergand in piata si avand chef de vorba, m-am bag in discutii cu vanzatorul de mere si-l intreb care este treaba cu soiul renet, ca nu prea se gaseste pe piata. Foarte volubil omul, incepe si-mi explica ca renetul este un soi foarte vechi si nu se mai cultiva pe motiv de productie slaba,un an rodeste,unul nu.

Tot nenea vanzatorul mi-a explicat foarte plastic ca sunt doua soiuri de renet-renet de canada, care este un mar foarte frumos si pastreaza o culoare galbena sidefie si un alt soi…renet de-al nostru, care se face foarte urat, asa ca coaiele de magar.

Un comentariu la „Branduri romanesti reprezentative”

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura