Aplicație de ținut socoteală la bani

Aveam în cap o altă idee de articol d-asta pă parte economică cum ar fi zis Gigi dar, pă motiv că se plângea Finu că-i dă cu virgulă la intrarea și ieșirea marafeților, zic să completez comentariul lăsat la articolul lui și să dezvolt puțin subiectul. Cumva, dacă închideți ochii și rememorați momente d-alea cu bebeluși proaspăt născuți o să observați că unii dintre acești copii țin pumnii strânși. Legenda spune că aceștia vor fi chibzuiți cu banii când vor fi oameni mari. Pe lângă aceștia, mai sunt și bebeluși care nu țin pumnii strânși, au degetele răsfirate…E, ăștia sunt cei despre care se spune că sunt mână largă. Adică, le cam scapă banii printre degete. Așa m-am născut eu, arătând cu degetele în toate direcțiile și pentru a repara treaba asta am nevoie de o aplicație de monitorizat cheltuielile lunare.

Acu că s-a lămurit treaba cu înțelepciunea populară, să revenim la bani. La o aplicație prin care eu monitorizez ce intră și ce iese. În timp am testat câteva astfel de aplicații însă m-am oprit la Toshl finance. O găsiți prin magazinul de aplicații de pe telefon. Există și o variantă cu bani dar strict pentru a ține evidența bugetului este suficient varianta gratuită. Altfel, aplicația este gândită să-ți conectezi conturile la ea și să ai up date automat la fiecare tranzacție. Eu nu v-aș sfătui să faceți treaba asta din două motive. Unu ar fi acela că pe la noi se fac destul de multe tranzacții cu bani peșin și treaba asta ți-ar da eroare la rapoarte și doi, opțiunea asta intră la partea în care mai plătești și abonamentul pentru acest serviciu. Dincolo de aceste două motive mai e și cel principal în care chiar nu mi-aș lega conturile la o aplicație oricât de sigură zic ei că este.

Deci, revenind la aplicația de ținut socoteala cheltuielilor Toshl finance, până ajungi la făcut bugete, zic că e bine să vezi pe unde se duc banii. Că de unde vin cam știe toată lumea. Și pentru asta ai varianta unde poți nota cheltuielile. Poți seta categorii de cheltuieli generale și tagguri. Mâncare, Transport, Facturi, Investiții, etc. Apoi, pentru fiecare poți seta tagg… Că de exemplu, dacă o arzi pe opulență și bagi zilnic 3 covrigi o să zici că nu e mare pagubă dar la sfârșit de lună o să vezi în raport că ai dat pe covrigi 150-200 lei. Da, da, cheltuielile mici și repetitive sunt alea care-ți dă la temelia bugetului. Cam așa arată un grafic al cheltuielilor mele pe luna trecută.

La venituri e la fel, ai categorii și tagg-uri în care poți enumera sursele de venit. Cu cât mai multe cu atât mai bine.. E destul de motivantă treaba asta pentru că te uiți pe pondere și încerci să crești pentru că mai jos de printscreen-ul făcut de mine o să ai și procentele fiecărei categorii însă eu nu am mai postat că era mult de colorat la sume :)).

Cam atât despre această aplicație de monitorizat cheltuielile. Probabil nu e cea mai bună astfel de aplicație dar cum ziceam, eu m-am obișnuit cu ea și cu ea defilez. Altfel, marele avantaj e ăla că o ai pe telefon și în timp te obișnuiești să notezi imediat ce ai făcut o plată sau ți-au intrat niște bani, mai simplu și mai ușor decât dacă ai face lucrul acesta într-o agendă…Cât despre agendă și ce mai e pe acolo, într-un episod viitor.

Altfel, dacă nu te-ai apucat să ții socoteala la bani, chiar dacă treaba asta trebuia s-o faci cu mult timp în urmă, pe aici am mai zis una alta despre cum ar fi ideal să faci.

2 comentarii la „Aplicație de ținut socoteală la bani”

  1. În vremurile astea, cam trebuie să ținem toți o oarecare evidență a banilor. Mai ales când toate se scumpesc pe zi ce trece. Eu am început de ceva vreme să folosesc acea regulă de 50/30/20, 50% maxim pentru cheltuielile curente, 30% pentru hobby-uri, ieșiri și altele.. și 20% de pus deoparte. 🙂
    Depinde foarte mult de bugetul fiecăruia, dacă din cei 50%, îți rămân ceva bani ca surplus, adăugați și aceia la bugetul „pentru zile negre”. Astfel, dacă vreodată ai cu adevărat zile negre, știi că ai de unde lua.

    Răspunde

Lasă un comentariu