Un sat în care nici google maps nu a ajuns

Am dezgropat niște morți zilele trecute cu soacră-mea. Nu, n-a avut dileme cu Ianis, a fost pe chestii concrete discuția. Despre origini și sânge. Așa am ajuns la satul ăsta despre care v-am zis în titlu că nici măcar rablele de la street view n-au îndrăznit să intre.

Altfel, în satul ăsta uitat de lume, Hulub pe numele său, sat Hulub, comuna Dângeni județul Botoșani, au trăit bunicii lu soacră-mea. Ăsta, bunicu, din povești, era român neaoș de prin Jina. Cică, ca pe orice român din imperiul austro-ungar îl chema Pop. Dar na, la un momendat și-a luat ăsta turma de oi și în loc să coboare înapoi cu ele în Transilvania, s-a dus în Moldova. Cum a nimerit tocmai în satul Hulub n-aș putea să vă zic, că nici soacră-mea nu știa prea multe despre cum s-a strămutat moșu în Moldova. Dar e un lucru cert, după ce s-a mutat în Botoșani, și-a schimbat și numele în Mocanu.

Ideea este că soacră-mea n-a mai ajuns de o viață de om prin satul ăla și, viteaz, am zis că o plimb puțin cu google maps-ul pe acolo așa cum, acum ani de zile l-am plimbat virtual pe tata prin Ubari. Așa mi-am dat seama că nu e nimic acolo…că altfel, dacă ar fi fost vreun viitor, ar fi intrat o mașină de la google pe acolo.

Altfel, după ce am dezbătut una alta, mi-am dat seama că pe parte maternă, copiii mei au ceva rădăcini. Că ăștia ai lu soacră-mea veniți din Transilvania, amestecați cu ceva de prin Moldova, soacră-mea s-a căsătorit cu socră-miu care avea jumătate de familie ce se trăgea de prin Baia Mare și Satu Mare.

N-am vrut să zic nimic cu articolul ăsta, a fost doar așa o discuție care mi-a adus aminte că prin 2015 constatam că am două județe în care nu am ajuns. Ei bine, treaba este la fel, nu am făcut nimic în privința asta… Eh, poate acu, împins de curiozitate o să merg să vizitez satul Hulub din județul Bostonșani. E aci, la o aruncătură de băț…480 km. Dar se știe…important e drumul nu destinația :))

6 comentarii la „Un sat în care nici google maps nu a ajuns”

  1. Si eu care am vizitat cateva orase din tara asta…
    Si tu zici ca n-ai ajuns in 2 judete. eu n-am ajuns in Moldova deloc. Bine, e discutia daca Galatiul si Buzaul sunt in moldova. Doar in alea 2 orase am ajuns in partea Moldovei.

    Răspunde
    • Teoretic nu e bine…Practic, face fiecare ce vrea :)) Dar ești tânăr, ai timp să-ți pui quru în rablă și să dai un circuit prin Moldova.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura