Voi ce coșmaruri aveți când erați mici?

Despre coșmarurile adulților vom vorbi altă dată, acum, câteva cuvinte despre visele urâte care ne-au bântuit nopțile copilăriei. Articolul despre coșmarurile copiilor îl scriu pentru că acum câteva zile s-a trezit copilul ăl mare plângând că o urmărea un bursuc. Din ce mi-a povestit, era într-o cabană la munte și o urmărea pe niște scări un bursuc. Probabil nu bursucul era problema ci faptul că în coșmarul avut de copil scările erau atât de multe că bursucul nici măcar nu reușea să o prindă. Fuga pe scările alea cred că era mai înfricoșătoare decât bursucul în sine…Zic asta pentru că în cojmarul avut de copil, la un moment dat am apărut și eu și i-am tras un șut în qur bursucului. Dar na, cică bursucul era perseverent și a continuat să o urmărească pe scările alea care nu se mai terminau.

Altfel, după ce s-a liniștit copilul, i-am povestit și eu un coșmar care mi-a bântuit copilăria. Acum, la vârstă adultă cam înțeleg motivul respectivului coșmar dar atunci…era destul de greu. I-am zis că atunci când eram cam de vârsta ei, tataie lucra în străinătate și pleca câte 6 luni în Libia. Și eu visam că mă ascundeam în geamantanul lui și când ajungeam în Libia și deschideau niște oameni geamantanul, mă trezeam într-o cameră plină cu șerpi boa. S-a uitat copilul la mine și a zis: șerpi…ce scârbos.. Mi-am dat seama că poate am exagerat cu coșmarul meu, că mi-am amintit de momentul ăla în care am încercat să-i inventez o poveste și mi-a zis să mă opresc că nu-i place povestea cu vrăjitori și fantome pe care eram gata să i-o dezvolt, așa că m-am oprit din dat detalii din coșmarul meu.

Altfel, copilul a înțeles că nu are de ce să se teamă de coșmaruri, că tac-su e mereu lângă ea și se descurcă cu visele urâte că le-a avut și el pe ale lui. Plus de alta, când se trezește, cu siguranță o să vadă că nimic din coșmarul avut nu este adevărat…

Deci, voi ce visați urât când erați mici?

5 comentarii la „Voi ce coșmaruri aveți când erați mici?”

  1. Nu imi prea aduc aminte sa fi avut parte de cosmaruri cand am fost mic, nici dupa … desi, probabil ca au fost, nimic nu pot zice ca mi’a si ramas in minte peste ani, in general nu prea imi amintesc ce visez. Nici la copilul meu nu imi aduc aminte sa fi avut cand era mica.

    Răspunde
  2. Am răscolit prin memorie și îmi aduc aminte un vis vag că mă urmărea cineva care vroia să mă omoare…gen…și eu fuga, și el fuga după mine. Oricum nu mai rețin detalii dar senzația era de frică și panică extreme asta îmi aduc aminte.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura