Bani din argint pentru bătrâneți liniștite…

…sau tinereți fără griji prea mari. Pentru că tata n-a fost securilă ci doar un muncitor la uzină și a făcut și el cât a putut, a picat pe mine să mă ocup de bunăstarea mea și a urmașilor mei. Că bunăstarea se adună în generații dacă pleci de la șaibă.

Dacă despre una dintre metodele prin care încerc să mă asigur că fetele mele vor avea un mic ajutor când o să-mi iau mâna de pe ele v-am mai povestit, acum a venit momentul să vă mai prezint una. E, și uite așa, pe lângă investițiile pe care le fac lunar într-un etf, m-am decis ca în fiecare lună, tot cu scopul de a avea ceva de valoare pus deoparte pentru bătrânețile mele(sper să nu fie nevoie) și pentru tinerețile lor, să achiziționez în fiecare lună câte o monedă din argint.

Că tot veni vorba de investiții în argint, era și varianta de investit prin intermediul unui etf pe argint sau, dacă tot simțeam nevoia de a ține ceva palpabil în mână, monede sau lingouri de argint special pentru investiții. Dar dacă tot ne-am pornit pe treaba asta cu colecția de monede și bancnote vechi cred că e mai ok să cumpăr în fiecare lună câte o monedă ce are și o valoare numismatică. Avantajul la banii vechi din argint ar fi acela că în timp sunt șanse mai mari să le crească valoarea chiar dacă nu vorbim mereu de argint 999.9 cum este la argintul investițional. Partea mai puțin bună, ce ridică niște semne de întrebare ține de mocofanii de la ministerul culturi și de proiectul lor de lege cu privire la bunurile de patrimoniu. În principiu nu cred că o să treacă, că le-au zis mai mulți că sunt proști făcuți sarmale și, așa cum visează ei, le-ar da în cap și unor politicieni mari amatori de artă și colecții ce ar intra fără probleme sub jurisdicția acestei legi.

Bun, acum că v-am explicat că m-am decis ca în fiecare lună să achiziționez o monedă din argint cu oareșce valoare numismatică, să vă zic și despre prima monedă de acest fel achiziționată. Este o monedă de 5 franci elvețieni. Este o monedă destul de comună fără o valoarea numismatică foarte mare pentru că pe piață sunt multe astfel de monede… vreo 9 milioane de astfel de monede au fost bătute în anul 1966. Moneda cântărește 15 grame și este în stare bună. Am luat moneda asta la o licitație pe un grup numismatic și am plătit pe ea 40 lei plus taxe. Prețul…meah, o idee mai mare, aș fi putut să o găsesc mai ieftin dar na, poate m-am grăbit puțin dar nu e panică, peste 15-20 de ani cu siguranță o să valoreze mai mult. Că sigur mai puțin nu va valora…

3 comentarii la „Bani din argint pentru bătrâneți liniștite…”

  1. Ar merge diversificat portofoliu de investitii. Ma tot gandeam daca sa cumpar mini bijuterii, monede sau acele fragmente de metale pretioase pe care le gasesti frumos ambalate (seamana cu niste mini lingouri).

    Răspunde

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura