Pantofi…

Ieri fu ziua pantofilor. Mă rog, nu zi din aia internațională cum e trecut la wikipedia și v-o povestesc ăia la radio, nu…a fost ziua pantofilor decretată de mine. Cred că ar fi mai bine să-i zic Ziua Pantofilor Uitați. Că așa s-a întâmplat, am uitat pantofii acasă pentru amândouă fetele.

Rutina de dimineață e următoarea: O duc pe cea mare la școală, mă întorc acasă și o iau pe cea mică și o duc la grădiniță. Dacă ar fi să dezvolt un pic subiectul, pe timp de iarnă rutina e așa: cu vreo 10 minute înainte de plecat spre școală iau ghiozdanul Cezarei și-l duc în mașină. Pornesc rabla să se dezmorțească puțin atmosfera și mă întorc în casă să-mi termin cafeaua. Dar ieri fu vineri și avea copilul sport….adică, pe lângă ghiozdan mai exista și un rucsac cu echipamentul de sport. Bluză și pantofii de sport. Hai că de bluză mai mergea, că mai avea una pe ea…dar pantofii de sport erau broblemă măi…că era încălțat copilul în ghete. Și l-am uitat acasă…am găsit rucsacul când m-am întors să o iau pe cea mică(Medeea, pentru a nu mai exista dileme). Nevasta cică să merg să-i duc adidașii la școală…da cum era grevă la setebeu…am zis pas, că nu mai tai de două ori un bulevard aglomerat și niște străduțe adiacente aproape blocate. Să-i fie învățare de mine, să nu mai stea în grija lu tac-su.

Ieri, cea mică făcu 4 ani și avea party la grădiniță așa că s-a îmbrăcat în prințesă. Da friguleanu…așa că pantofii de prințesă i-am luat și i-am pus pe scaunul din dreapta. Peste ei am pus rucsacul meu, rucsacul copilului și dă-i bătaie. Și iar pantof…că am ajuns la grădiniță, am dat copilul jos din mașină, i-am pus ghiozdanul în spate și l-am băgat pe poartă. Și m-am dus la birou. Și după vreo oră, mă sună soția că am lăsat copilul la grădiniță fără pantofi de prințesă și plânge că prințesele au pantofi cu sclipici nu papucei de grădiniță. E, aici s-a schimbat treaba…m-am urcat în rablă, m-am dus la grădiniță, am livrat condorii și mi-am văzut de treabă. Că nu te joci cu prințesele…

Și cam asta fu cu pantofii, deh, bătrân și eu, mai uită omu….

4 comentarii la „Pantofi…”

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura