Avantaje în țară non-UE

Anul ăsta am apucat să văd cum mai stau treburile în două țări non-UE. Știu, noi fiind o țară membră a Uniunii Europene suntem supuși unor reguli și norme. Asta pe lângă faptul că ne fură mai ușor străinii.. În fine, ideea este că se văd niște diferențe pe toate planurile. Cumva, dacă în primăvară când am fost în Cipru contrastul între ciprioții greci membri UE și ciprioții turci care se plângeau că și-a cam luat Erdogan banii de pe ei putea fi pus și pe seama unor diferențe culturale, teoretic, între sârbi, croați și sloveni, toți veniți din fosta Yugoslavie, contrastul nu ar fi trebuit să fie așa mare. Da, e adevărat, prețuri mai mici la sârbi dar și sărăkia și mizeria de pe străzi erau mai palpabile.

Dar pentru că nu sunt expert în treburi d-astea și văd lucrurile doar prin ochi de turist, că tot n-am apucat în primăvară să zic de un avantaj de care m-am bucurat, am beneficiat în momentele alea în care am fost într-o țară care nu este membră a Uniunii Europene, ăla este că poți sta ca omu, ca pe vremuri cu o țigară în gură în restaurant. Mda, nu mi-e dor de treburile astea, că erau momente când venemea de pe undeva și puțeam a scrumieră…Dar câteodată, chiar e ok să poți afuma mâncarea și savura o cafea la masă cu restul lumii și nu în picioare la colțul restaurantului cum fac civilizații din UE.

În afară de asta n-am apucat să văd alt plus într-o țară non-UE. Și în altă ordine de idei, dacă mai apucăm să ne primească ăștia și în spațiul Schengen, păi să știți că le dau cu de la mine putere portul Constanța olandejilor…

4 comentarii la „Avantaje în țară non-UE”

  1. Sa stii ca ai frate geaman din alta mama in ideei pe aici prin zona, intamplator imi e si prieten de vreo 25 de ani. E geamanul ala pe care cica il avem toti pe undeva, dar nu stim de el. Candva poate o sa va cunoasteti ca sa va bucurati amandoi de integrarea UE si nasparleala de a fi neintegrat! :)))) Dau eu berea, doar ca sa vad spectacolul asta! :)))

    Răspunde

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura