Pide la Hasan…

Bo$$, unde găsesc pe aici niște pide bune? S-a uitat lung la mine și mi-a zis în dulcele grai moldovenesc: Uăi, la Hasan, uăi..face pidi ca la noi la Yenifoça Și l-am crezut, așa că am plecat să-l caut pe Hasan și pidele lui. Pentru ăștia devoratori de pizza clasică, pidele…(bă, derbedeilor, scoateț ‘Z’-ul din pide), sunt tot un fel de pizza, da cică turcească cu blat mai jmecher, făcut cu lapte și ulei de măsline. Pidele mai sunt cunoscute și ca bărcuțe și pun turcaleții în ele ca românul în shaormă, adică #detoate. Așa, dacă aveți ocazia să găsiți prin meniu, pe undeva, pide, nu le ocoliți, alea cu carne tocată sunt delicioase, sunt preferatele mele. Merg și cu brânză și cu legume…dar pide cu carne tocată și ardei ușor iute e festin cu bale.

În fine, nu l-am găsit pe Hasan și pidele lui că m-am trezit pe la un 4:30 și nu m-a mai luat somnul dar încă-mi bălește pabila la cele mai bune pide din localitate, pidele făcute de Hasan. Dracu să-l pieptene și pe Hasan ăsta că i s-a dus buhu de mare pidar. Bă, acu, că nu mai visasem potol de multă vreme, de la micii ce urma să-i mănânc cu cineva, nu mai știu cu cine, tocmai la Magadan în Siberia, mă gândesc că treaba asta are legătură și cu faptul că am slăbit vreo 5 kilograme și nu prea mai mănânc seara după ora 21:30-22:00 când intru cu copii în casă. Bine, mă cam roade mațul uneori dar iau o lingură de miere și un pahar de apă și mă culc. Uneori e nasol, că uite, n-am dat de Hasan și pidele lui..

8 comentarii la „Pide la Hasan…”

  1. Băbăiatule, cum arată pidele astea, le-am văzut și la Exarhu și m-am gândit imediat că ar merita un nume mai frumos, zemos, suculent. Pide … sec, zău așa!

    Răspunde
    • Bă, eu am luat din Turcia, asta e și unul dintre motivele pentru care mai vreau să merg în Turcia. Prin Ro, pe la restaurante cu specific turcesc…am mâncat pide bune la un restaurant de pe Șoseaua Viilor, lângă autocarele turcești..

      Răspunde

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura