De mii de ani ne certăm pe aceste pământuri cu ungurii. Motive puerile zic eu (tot de 2/2 avem parte la final) dar, asta nu mă împiedică să-mi ascut brișca…exact ca în bancul ăla cu Vitéz Mihály. Da’ nu mai e nevoie, s-au schimbat vremurile, ungurii și românii beau împreună mai peste tot. Bine, mai greu cu micii și muștarul dacă-i ceri în română. O să le rezolve timpul și pe astea..
Revenind la Szekely ăsta…ziceam mai sus că țin brișca pregătită. Bă, ungurul ăsta, Szekely Falat, un nene cu mustățoaie și pălărie de șogor a făcut un lucru bun și nu mai este nevoie de brișcă. Bă, a făcut unguru un salam bestial…I-a zis Salam Mangalița și l-a ambalat feliat, să uiți de brișcă. Cică e fără E-uri, că e din carne de porc mangalița, că e natural și mai ales scump…Că l-a ambalat ungurul la 80 g și îl vinde Auchanul cu 9 lei și niște bani. Plm, iese aproape 100 lei kg de salam. Scump domne, scump. Dar bun și zic că e un motiv bun să-i mai și lăudam pe unguri, mai ales pe Szekely Falat ăsta. Nu știu de unde rețeta, o fi fost adusă în torpedoul șeii de unde au venit strămoșii lor, nu contează, dacă aveți ocazia să gustați din salamul Mangalița produs de Szekely Falat, nu vă uitați la bani…chiar merită. V-o zice unu care a mancat câteva vagoane de salam la viața lui.
Mă uitam pe site-ul lor, au și câteva magazine proprii. Bă, dar nu au și ei un magazin în București…doar prin ungurime. Deh, nișați băieții.
Fara nitriti zic acesti producatori, adica…. ce au pus in loc, bine ai de unde exista 50 de E-uri autorizate pentru produsele bio?! MTP normal si la moda! Daca salamul e roz, e clar ca are o gramada de adaosuri, altfel nu rezista…. totul e chimie, iar daca o arzi cu mangalita deja ai productia de sapun asigurata, alt MTP la moda 😉
Vasile, n-am intrat in detalii…papila a decis, e un salam bun.
Imi cer scuze, da’ nu mai cred nimic cand vad salam la tipla… ca’n poza, cu titluri din alea cu traditional si fara E-uri, incep sa prefer un salam de vara la 20 kilu, facut traditional cu E-uri 🙂 , iar ca sa zic asa vizavi de E-urile astea, silitra e foarte traditionala, de cand lumea, in productia de mezeluri, desigur in cantitati rezonabile 😉