Portofoliu la început de decembrie

Probabil acesta este penultimul articol despre evoluția portofoliului meu de acțiuni de la bursă, voi mai scrie încă unul în ianuarie în care voi face și niște calcule și voi trage niște concluzii. Altfel, m-am ținut de treabă și în noiembrie și am investetit încă 1000 de lei în portofoliul meu de acțiuni. Ei bine, așa se face că la final de noiembrie portofoliul meu avea o valoare de 50.119 lei.

Prin faptul că am fost consecvent și am investit în fiecare lună, în noiembrie am ajuns la o valoare a portofoliului de 10.000 euro. Am punctat momentul ăsta într-un articol anterior, acum nu fac decât să mă țin de planul inițial și să postez încă un articol despre investițiile mele la bursă. În condițiile în care la începutul anului, pe 1 ianuarie 2023 valoarea portofoliului era de 26.016 lei investițiile lunare, reinvestirea dividendelor și creșterea valorii bursiere a unor acțiuni deținute au făcut ca valoarea portofoliului să fie aproape dublă. Teoretic, pentru a dubla valoarea portofoliului ar trebui să investesc azi 1.913 lei. Nu cred că voi face acest lucru, este decembrie și mai am și alte cheltuieli așa că luna asta voi rămâne tot la investiția clasică de minim 1000 lei.

Cam asta ar fi, vedem ce ne rezervă luna decembrie pe bursă… Poate reușesc totuși să dublez valoarea portofoliului. Nu e un scop în sine, ideea a fost să mă educ în așa fel încât să investesc constant, să am încă ceva pe lângă economii, imobiliare, pilonul II și alte surse de venit la bătrânețe.

În altă ordine de idei, faptul că am investit în fiecare lună nu m-a dus la sapă de lemn, am reușit să mă descurc și fără aia 1000 de lei pe care i-am investit lunar pe bursă….ceea ce vă doresc și vouă.

2 comentarii la „Portofoliu la început de decembrie”

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura