Monopolul Mega Image e enervant

Suntem dependenți de Mega Image în unele zone. Bine, dependența asta e dată și de monopol și pe mine mă enerveză monopolul atâta timp cât nu este al meu. Altfel, revenind la monopolul tot mai vizibil al Mega Image, sunt multe zone, mai ales în orașele mari unde nu ai altă alternativă decât un Mega Image sau un Șopângău. Să zicem că pe lângă casă, prin cartier mai am vreo două-trei magazine de cartier dar și astea sunt flancate de Mega Image. Unde m-am mutat acum, la 3 blocuri distanță, mai am și un Profi ca alternativă. Pe ăsta îl folosesc pentru țigări și uneori pentru lapte că în rest, am așa impresia că au prețuri de aeroport și noi oricum, face două sesiuni de cumpărături la supermarket lunar și mergem destul de des și la piața clasică. Nu că Mega ar fi vreun chilipir.. Dar cică se termină și cu Profi, că îi cumpără Mega Image.

Altfel, pentru a înțelege nivelul la care a ajuns monopolul Mega Image, au undeva la peste 800 de magazine Mega Image, peste 400 de Șopângău-uri și, cred că mai sunt și niște francize dar nu am reușit să-mi dau seama cam câte. Altfel, raportau că în 2022 aveau 10680 de angajați…dar cred că au mai crescut până acum. Da, nu mă freacă grija că ne fură străinii, pe mine mă enervează lipsa de alternative…că nu ai cum să te pui și tu cu aprozarul tău pe un colț, că acolo deja e un Mega. Și dacă nu ai fost acolo înainte să apară Mega Image, dacă nu ai avut nu neapărat puterea financiară, da măcar abilitatea de a rezista…păi te-au halit instant ăștia și uite așa mulți au ajuns din mici patroni de magazin de cartier șefi de raion la Mega.

Altfel, pe cât posibil evit să fac cumpărături de la Mega. Înțeleg că Consiliul Concurenței e ocupat așa că mă descurc eu cum pot. Dar cum ziceam, e greu mai ales atunci când sunt la birou. Că altă alternativă nu prea am. Nu fac mari cumpărături de la ei, în general prânzul însă cumpărăturile astea însă sunt repetitive. și e enervant să vezi prin aplicație Mega Image, Mega Image, Mega Image. Devine pavloviană treaba asta… Știu, alternativa e să iau pachet de acasă doar că uneori fie sunt comod fie am foarte multă treabă și e mai rapid să iau ceva repede de la Mega.

În altă ordine de idei, cu tot monopolul Mega Image, mai sunt și părți bune. Și aici aș băga angajații. Că fără a fi malițios, mare parte dintre ei, așa, la prima vedere, cu greu și-ar putea găsi ceva mai bun. Și cel mai bun exemplu sunt badigarzii de la Mega. Bătrâneii ăia clar că nu ar fi angajați prin alte locuri… A, și încă o chestie, bă, când s-a deschis Mega de la mine de la birou chiar m-am bucurat că i-au luat clienții jăpcarului de avea un magazin într-o mizerie de gang dar, fiind singurul de pe tot Bulevardul Unirii, avea prețuri mai mari decât în aeroportul Otopeni.

Atfel, dincolo de toate neajunsurile legate de ideea de monopol care fie vorba între noi, nu e chiar ideală pe termen lung, să ne bucurăm totuși că ne permitem să mai facem și cumpărături pe la Mega. Că da, ar fi tris când vor începe să se închidă…

5 comentarii la „Monopolul Mega Image e enervant”

    • Economie de piață încă în tranziție…n-ai ce să faci. Dar cum am zis, bine că există, bine că sunt clienți, bine că avem cu ce cumpăra.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura