Dividende de la BRD în luna ianuarie

O poziție aparte în portofoliul meu de acțiuni este ocupat de BRD, BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. mai exact. Cumva, mi-a plăcut acțiunea asta mai mult decât BT ca să zic așa. Chit că are o pondere în indicele BET de doar 7.95%, faptul că la momentele de criză majoră se abțin să dea dividende și bagă profitul în provizioane betonând situația financiară a companiei, văd în treaba asta o chestie bună pe termen lung. Câțiva ani proști nu te prind cu nădragii în vine. Altfel, am prins de două ori genul ăsta de reacție din partea BRD. Dar când s-au relaxat lucrurile, au revenit și au dat dividende…și chestia asta i-a surprins pe mulți dintre micii acționari. Așa se face că în adunarea generală a acționarilor BRD din 14 decembrie 2023 va fi supus spre aprobare un dividend special de 0,9226 lei/acțiune.

Aprobarea repartizarii sub forma de dividende a sumei de 642.961.341  lei, reprezentand 50%, din rezultatul reportat aferent anului 2022 (dividendul brut propus este de 0,9226 lei / actiune), ca o plata exceptionala. Dividendele vor fi platite in data de 26 ianuarie 2024 si data platii amanate va fi 29 noiembrie 2024.

bvb.ro

Scriu rândurile astea doar așa, pentru că într-o discuție cu un prieten care la fel ca mulți alți români a rămas cu ceva bani după ce s-au suprascris acțiunile Hidroelectrica se gândea în ce să investească banii rămași. I-am zis că BRD e o acțiune de luat, că în 2022 nu a dat dividende și că în 2024 poate încasa niște dividende frumoase de la BRD. Nu a fost sfat de investiții, a fost doar o părere personală dar se pare că omul meu a cumpărat 500 acțiuni la BRD. Ei bine, se pare că în ianuarie omul meu o să încaseze primele roade ale investiției făcute. Pentru că la brut așa, 500 acțiuni BRD X 0,9226 lei = 461 lei.

Pe lângă asta, dacă nu o ia lumea razna, la ce profit a anunțat BRD la 9 luni, 1.227 milioane lei, creștere de 20,8% față de anul 2022…mai bagă și de aici un dividend frumușel.

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura