Dincolo de meci…

Că sunt microbist cred că este ultimul lucru pe care l-aș putea spune despre mine. Nici măcar nu mă uit la meciurile de fotbal. Cred că ultimul meci cap-coadă văzut a fost pe vremea când la Naționala mică era pă post de Mister, Nea Mirel. Înainte de pandemie, ceva Campionat European de Tineret. Pe stadion, deși era o vreme când mai mergeam, ultima oară am fost la un amical al Naționalei jucat la Giurgiu. Martie 2016, meci amical împotriva Lituaniei. Ce meci!!! Încă mai jucau niște legende…Mățel, Bogdan Stancu, Moți. Antrenor era Tata Puiu.. În fine, nu sunt microbist, sunt mai degrabă un fel de chibiț și, dincolo de meciul de fotbal propriuzis, eu sunt pasionat mai degrabă de ce se întâmplă pe lângă fenomen.

Ieri a început campionatul la noi. Ca de obicei, tristuț. Ca idee, lu Dorinez Munteanu i-aș face statuie dacă reușește să țină pe Oțelul Galați în prima ligă. Dar asta e altă poveste, poate altă dată dacă oi mai avea chef să scriu despre subiect. Altfel, pe lângă Oțelul-UTA( 1-1) s-a mai jucat și Rapid-Sepsi (0-0). Despre meciul ăsta de pe urmă aș avea de depănat o amintire, genul ăla de întâmplare care mă face pe mine să stau pe lângă fenomen. E tot din negura vremurilor…

Pe vremea când nu exista dilema aia cu Fcsb e Steaua sau nu, într-o zi de vară, în intersezon, eram pe Bulevardul Ghencea. Aglomerat ca de obicei… E, fix în fața vechiului stadion Ghencea mașina din fața mea trage o frână și oprește brusc în mijlocul străzi. Se deschide ușa de la șofer și iese un băiat. Se urcă pe prag și începe să urle gesticulând către stadion: Steaua, să trăiești, să dăm mumu în Giulești!!! De trei ori a strigat băiatu. Apoi s-a pus la volan și dă-i cu scârț…

Cam pe atunci mi-am dat eu seama că dincolo de meci există o pasiune mult mai mare și am început să dau mai multă atenție la ce se întâmplă pe lângă meci. Și treburile aste sunt mai interesante decât să te uiți la 22 de dubioși care aleargă după o beșică.

În altă ordine de idei, favoriții mei au câștigat ieri un amical cu 2-1. O să vă povestesc mai multe despre asta într-un articol viitor.

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura