Luna trecută am investit mai puțin pe Bursa de acțiuni de la București

Luna trecută a fost una foarte bună la Bursă. A fost luna în care o mare parte dintre companiile lista au plătit dividendele, a fost luna în care s-a listat IPO Hidroelectrica, a fost o lună în care s-au plimbat mulți bani pe bursă. Și s-a cunoscut, au fost zile cu creșteri frumoase, cu mult verde. În condițiile astea, pentru că nu am vrut să subscriu la Hidroelectrica, am investit mai puțin decât minimul de 1000 de lei pe care mi l-am stabilit eu ca investiție lunară.

În ideea că poate poate o să prind luna asta câteva acțiuni Hidroelectrica la un preț bun, nu neapărat sub prețul de listare, în luna iunie am cumpărat acțiuni doar de 600 lei. Am deschis o poziție mică, 110 acțiuni pe ETF-ul care replică indicele indicele BET-NG. Am făcut lucrul acesta mai mult ca pe un semn de carte, să am un reper al valori acestui indice înainte de listarea Hidroelectrica. În condițiile acestea, valoarea portofoliului meu de la BVB, mi-a zis la sfârșitul lunii iunie că valoarea lui a ajuns la 34.670 lei. Asta în condițiile în care luna iunie începusem cu o valoare a portofoliului de 32.829 lei.

Altfel, după ce am trecut de jumătatea anului, constat că nu e chiar așa complicat să investești la Bursă. Acum, că pe Bursă au apărut foarte mulți oameni noi care vor avea disponibil mai mult sau mai puțini bani cash, că după supra subscrierea Hidroelectrica vor primi o parte din bani înapoi în contul de investiții, acești oameni vor constata că cel mai bun moment pentru a începe să investească la bursă a fost ieri, alaltăieri, anul trecut…

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura