Tata nu fură..

Dar nici nu e politician…că atunci, cum zice românu, o fi furat dar a și făcut. În fine, fu aseară o chestie, o discuție, un troll în familie și erau și copiii prin preajmă. E, și fii-mea cea mare mi-a luat apărare. Foarte concis a punctat: Tata nu fură! Și are dreptate copilul, tac-su e prea corect pentru a fura. Uneori e atât de prost că nici idei nu fură. Dar asta e altă poveste, poate o s-o zic altă dată.

Altfel, ca să înțelegeți banalitatea situației, acum ceva vreme vorbeam cu soția că ar vrea să-și cumpere o pereche de încălțări pentru sport și că ar vrea unele cu tapla neagră. N-am prea înțeles care era ideea cu talpa neagra dar aia e, preferințe. Întâmplarea face că am ajuns cumva printr-un mall și am văzut într-o vitrină adidași cu talpă neagră. Și i-am cumpărat adidași cu talpă neagră. Și de aici întrebarea: Ce-i cu ăștia, de unde i-ai furat? Și aici a intervenit copilul. Desigur, s-a divagat însă, cu tot trollul, fii-mea a rămas ferm convinsă că tac-su nu fură. Și-s tare mândru de treaba asta mai ales că sunt momente când încă sunt cel mai rău tată din lume :)) Da măcar sunt cinstit….Mă rog, nu sunt hoț :))

În fine, ideea asta mi-a rămas pe creierii capului, m-am tot gândit la ea și, oricât am încercat să-mi aduc aminte când am furat ultima oară ceva nu-mi aduc aminte. Nu fac din asta o virtute, că-mi place să cred că nu-s eu cel mai cinstit om din lume. Iau în calcul și faptul că nu mă aflu într-o poziție din care aș putea ușor scoate la lumină cleptomanul din mine dar orișicât, cumva, cred că e bine așa. Că mă gândesc că dacă aș fi undeva, într-un sistem de unde aș putea sifona ceva, probabil că într-un final m-aș corupe. Pentru că d-aia, în 99% dintre cazurile în care mai apare câte un politician despre care n-ai zice, dacă îl iei la bani mărunți cu siguranță vei descoperi că de undeva a supt și el niște bani sau alte beneficii materiale doar pentru că a putut sau asta a fost conjunctura.

Un comentariu la „Tata nu fură..”

  1. Eu am furat niste jucarii de la gradinita … si imi aduc aminte de asta, ca am luat o buleala zdravana acasa si a doua zi a trebuit sa ma duc ele inapoi si sa imi recunosc fapta! :)))

    Răspunde

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura