În luna mai am investit puțin mai mult la bursă

Una peste alta, chit că am avut niște cheltuieli în plus față de o lună normală, am reușit și am investit o mică parte din venituri. Chiar am pus 150 lei în plus față de cei 1000 de lei pe care mi-am propus să-i investesc în fiecare lună. Cumva, în condițiile în care bursa mai mult a scăzut decât a crescut, faptul că am reușit să investesc mai mult decât mi-am propus inițial chiar mă bucură. Una peste alta, dacă investești constant, dacă reușești să pui în fiecare lună o sumă care să-ți crească valoarea portofoliului chiar și când bursa nu dă semne că te-ar îmbogăți mâine, zic că e cea mai bună soluție pentru oameni dezorganizați așa cum sunt eu.

Pentru că mi-e frică să zic că mi-am făcut un obicei bun din a investiti lunar în acțiuni, cred că cel mai bun lucru acum când am ajuns la jumătatea anului este faptul că până acum m-am ținut de treabă. Încă nu am pus o setare automată, să meargă banii direct în contul de investiții însă, faptul că insist să scriu lunar despre valoarea portofoliului a contat. Altfel, după ce în luna ce a trecut am investit 1150 lei, la momentul acesta valoarea portofoliului a urcat la 32.829 lei.

valoare portofoliu

Teoretic, luna aceasta, pe lângă suma pe care o investesc lunar o să intre și ceva dividende așa că, suma investită va fi o idee mai mare. Nu cu mult că nu am foarte multe dividende de primit dar, la nivelul la care mă aflu eu cu investițiile, fiecare leu contează.

În altă ordine de idei, cumva regret că nu m-am apucat de investit pe bursă acum mulți ani. Dacă reușeam să-mi fac un mic portofoliu și m-aș fi ținut de rutina asta cu investit lunar o sumă de bani acum aș fi fost mult mai departe. Zic asta pentru că, așa cum am zis și în primul articol din seria asta, am început anul cu un portofoliu ce valora 26.016 lei iar acum am cu 6.813 lei mai mult. Știu, nu e mare sumă…dar e ceva.

4 comentarii la „În luna mai am investit puțin mai mult la bursă”

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura