Ianuarie a fost o lună bună pe Bursă

La 1 ianuarie 2023 valoarea portofoliului meu la BVB era de 26.016 lei. Nu este o avere, că așa cum am spus și în primul articol despre investițiile de la Bursa, nu investesc altceva decât ce învârt eu prin online, fără a afecta banii familiei. Anul ăsta mi-am propus să investesc cel puțin 1000 lei lunar la bursa de la București. Și, cel puțin în luna ianuarie mi-a ieșit, am depus în contul de broker 1000 de lei și am făcut două achiziții.

De jumătate din bani am luat așa cum fac lună de lună ETF-ul ce replică indicele BET al bursei de la București, simbol bursier TVBETETF. De restul banilor am cumpărat câteva acțiuni la Electrica S.A…simbol EL. Și gata bani… Și pentru că ziceam în ianuarie au fost niște creșteri frumușele pe bursă, câștigul înregistrat din cotația companiilor din portofoliu a fost de vreo 2.017 lei, vedeți jos, cu verde.

În altă ordine de idei, nu mă pasionează musai creșterea aceasta, eu am un plan de investiție pe bursa de la Bucurește ce se întinde pe încă 13 ani începând din momentul ăsta…și, sincer, aș prefera să nu mai fie așa mari creșteri în perioada asta…să pot acumula cât mai multe acțiuni. În fine, ideea este că am incheiat prima lună, cu creșterea acțiunilor și cu cei 1000 lei investiți, a anului 2023 cu un portofoliu în valoare de 28.346 lei, față de  26.016 lei inceputul luni.

Gata, asta a fost…ne auzim la 1 martie, vedem cum va merge treaba până atunci.

2 comentarii la „Ianuarie a fost o lună bună pe Bursă”

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la e-redoo.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura