Zelmer

zelmerCine a mai trecut cand si cand prin magazine in cautare de ceva electrocasnice mici, imposibil sa nu fi dat si peste brandul Zelmer. Probabil, la fel ca si mine, sunt multi ce s-au intrebat cine si ce este de fapt Zelmer. Si cum sunt baiat harnic si am internet la dispozitie, am aflat unele lucruri despre marca Zelmer.

Din ce a consemnat istoria, Zelmer este unul dintre cele mai vechi si fiabile brand-uri poloneze ce activeaza pe piata electrocasnicelor mici. Ca si preturi, comparativ cu producatorii consacrati, sunt undeva pe la mijloc, de exemplu, un aspirator bun de la producatorul Zelmer, se invarte pe la 6-700 lei.  In Polonia, Zelmer detine suprematia pe piata electrocasnicelor mici. Spre deosebire de ai nostrii, polonezii au privatizat compania de stat Zelmer, de abia in 2001. Culmea, cei ce au cumparat, nu au mutat utilajele  si tot metalul la fier vechi, ci in 2005, actiunile companiei au fost listate la bursa din Varsovia.

Si cum noi ne intrebam de ce stau polonezii mai bine decat noi, in 2011, Zelmer deschide o noua fabrica, cu 13 linii de productie, dedicate exclusiv aspiratoarelor si aparatelor de bucatarie. Zic ei ca ar fi una dintre cele mai moderne fabrici de acest gen din lume si absolut tot procesul de fabricatie se desfasoara in incinta.  Am gasit si niste premii primite pentru calitate, inovatie si performanta, dar nu cred ca are rost sa dau cu copy paste pe aici. Bun, revenim la evolutia de succes a companiei Zelmer. Dupa aproape trei ani de la deschiderea celei de-a doua fabrici, succesul companiei face cu ochiul granzilor din domeniu, asa ca o firma greu de transcris si de citit, membra a grupului BSH Home Appliances, cumpara compania Zelmer. Cum mamutul e mamut, actiunile Zelmer sunt scoase de pe bursa, iar Zelmer, merge si pune umarul la marirea cotei de piata a noului proprietar. Daca vreti sa vedeti cine sunt si ce mai detin cei din BSH Home Appliances, cautati si o sa va minunati.

Da, cam asta ar fi povestea de succes a marcii Zelmer. Ca fapt divers, Zelmer se afla pe piata din Romania inca de prin 2007, iar parerile despre produsele marca Zelmer, atat cat am apucat eu sa vad, sunt bune.

Un gând despre „Zelmer

  1. Am un aspirator Zelmer cu filtrare prin apa, e fabulos si zdravan, solid si greu, da si face treaba. Spre rusinea mea abia dupa ce l-am cumparat si am vazut ca merge, am aflat ca e polonez, eu faceam o confuzie de nume, mai tarziu am luat si un fier de calcat aceiasi marca, cu aburi, tot zdravan, una peste alta polonezi chiar fac productie nu doar pun nume pe produse aduse din China 😉

Tu ce zici?