Vise electrice

Acum niste multi ani, pe vremea cand nu exista telefonie mobila, kendama sau ps4 cu fifa 18, adica, fix cand eram eu la liceu, se facea ca in fiecare semestru, aveam parte de niste ore de atelier. Mare parte din orele astea o ardeam glorios, jucand barbut sau lapte gros, in functie de vremea de afara si de banii de buzunar. Mai erau insa momente cand, Prunoiu, diriginte, mester si profesor de atelier hotara ca mai avem de prestat si diverse munci in folosul comunitatii.

Intr-un astfel de moment, Prunoiu a hotarat ca trebuiesc refacute izolatiile la absolut toate duzele electrice dintr-o cladire, fost camin pentru elevii liceului. Cum omul avea o slabiciune pentru mine, ghici ce a facut capra? Corect, a picat. Cred ca atunci a fost singura data cand incercand sa-l aburesc pe dirig, i-am spus o poveste adevarata. Si, culmea, nu m-a crezut.

Ideea a fost cam asa…Manea, tu si Iancu, refaceti izolatia la instalatia electrica. Aveti scara, creion de tensiune si banda izolatoare. Domn’ Prunoiu, eu am o mica problema…noaptea trecuta am visat ceva dubios si vreau sa tin cont de visul acesta. Se facea ca aveam o creanga de plop si o varam intr-o balta, apoi, creanga aia uda o bagam intr-un tablou electric…nu cred ca reuseam sa mor, ca tot repetam operatiune si de fiecare data se intampla la fel, eram electrocutat la mare arta. In conditiile in care am visat treaba asta, nu cred ca e indicat sa fac lucrarea asta, gasiti un alt coleg.

Si s-a uitat lung Prunoiu la mine, si-a dat basca pe spate si mi-a zis: Manica, te stiam baiat destept, dar daca-mi vii cu vise, inclin sa cred ca esti la fel de prost ca restu…Mars la treaba!!!

Si m-am dus, ce sa fac. I-am explicat colegului ca-mi bag plua in ele de fire, eu nu urc sa-mi bag mana in ele…tin scara. Si asa am facut. La final, m-a intrebat Prunoiu daca am patit ceva. I-am zis ca nu. Dar cum visele astea premonitorii or avea ele ceva, dupa cursuri, am mers sa ma intalnesc cu niste prieteni. Cum am zis ca pe vremea aia nu exista telefonie mobila, kendama sau ps4 cu fifa 18, avea punct de intalnire stabilit dinainte…la masinutele electrice.

Si cum era aglomerat, m-am cocotat pe mantinela si m-am uitat lung peste multime. Nu mi-am vazut prieteni, dar am vacut o miscare ce a dus la implinirea visului. Ca un motan la soare, mi-am intins ciolanele, am ridicat mainile si m-am agatat, exact ca prostu, de plasa de sus. E, prin plasa aia exista ceva curent electric,l alfel masinutele electrice nu ar functiona. Sunt sigur de existenta curentului electric in respectiva plasa…altfel nu-mi explic zborul ce a urmat contactului.

A doua zi i-am zis patania si lu’ Prunoiu. Mi-a zambit si mi-a zis inca odata ca sunt prost.

Tu ce zici?