Va mai amintiti de celebrul ceas electronic cu melodii?

Pentru astia mai tineri ce poarta smartwatch-ul asortat la tenesi, un ceas electronic cu melodii, 7 avea, era cam ce este acum bmw-ul pentru cocalar. Visul suprem. Prin anii 90 si chiar si inainte, nu cred ca exista copil sa nu doreasca asa ceva. Nu conta ca era adus de Mos Gerila, #MosCraciun sau de cine stie ce sofer de tir, un ceas electronic cu melodii era orgasm.

Mereu mi-am dorit, dar niciodata nu am reusit sa-l conving pe tata sa vorbeasca cu moshu sa-mi aduca si mie un astfel de ceas. Din ce vad, pe la eMAG, la sectiunea ceasuri se gaseste de cumparat ceva ce seamana cu ceasul electronic cu melodii din tineretea mea. Probabil mai sunt nostalgici, ca la hipsteri nu m-am uitat sa vad ce fel de ceasuri poarta…probabil ceva  Pobeda mostenit de pe la bunici.

Revenind la tineretile mele si la ceasul cu melodii, de fiecare data cand vedeam un baiat ce se plimba tantos cu un astfel de ceas, in mine, rusul ancestral striga: Davai ceas!!!  Intr-un final, tot am reusit si am pus mana pe minunatie. Pentru cateva zile am fost cel mai fericit copil din coltul meu de sat…in urma unui troc, in schimbul a doi porumbei voiajori, cu toate ca stiam ca sunt pacalit, m-am ales pentru cateva zile cu un ceas electronic cu melodii perfect functional. 7 melodii…cantau ingerii din trompete cand apasam butoanele.

Intr-un final, curiozitatea a invins si mecanicul din mine a desfacut ceasul curios sa vada ce magie zace in el. Dupa operatia asta n-am mai reusit sa-l fac sa cante, dar l-am mai purtat o vreme. Muritorilor de rand le explicam ca nu mai canta ca nu mai are baterie….

 

Un gând despre „Va mai amintiti de celebrul ceas electronic cu melodii?

  1. Deci i-ai stricat omului ceasul… ce om… care om.
    Pe cand aveam eu vreo 12-15 ani aparusera alea turcesti, de plastic. Cu 40 de melodii. Alea cu 7 melodii, Casio (cine avea vila avea din ala) sau Montana (copie fidela Casio), erau metalice si nu aveau decat 7 melodii. Nu mi-au placut astea nuciodata. Mie imi plac ceasurile rotude.

Tu ce zici?