Unde si de ce?

far-westCiteam in IceWorld despre inventia americanilor si despre comentariul lui Einstein, cu privire la al treilea razboi mondial, iar lucrul acesta mi-a adus aminte despre discutiile filozoave purtate cu Ion. Nu discutam despre viitor, ne adanceam in trecut si incercam sa ne dam seama ce ‘afaceri’puteam sa invartim noi, in diverse epoci si in ce epoca ne-ar fi placut sa traim, sa iubim si sa murim.

Concluzia a fost ca suntem diferiti, iar lucrul asta mai da o sansa umanitatii.
Daca Ion, la un metru si saizeci de centimetri ai lui, a ales sa-si traiasca bucata lui de istorie, in Grecia antica, ca orator, ca de razboinic nu-l ajuta fizicul, pentru mine a fost mai complicat. Fiind o fire mai aventuroasa, ma tot gandeam ce perioada istorica sa aleg, iar intr-un final, am ales…vestul sălbatic.

Ion a  ales primul si a ales Grecia  Antica, unde putea sa dea din gura, ca orator prin cetate, iar eu care trebuia sa-l insotesc, am ajuns la concluzia ca nu aveam altceva de facut decat razboi si expeditii.

Venind randul meu la alegere, am ales perioada de glorie a vestului american…vestul salbatic. Acum nu trebuie sa ganditi ca mi-am ales cariera de pistolar…nu, pur si simplu doream sa fiu un fel de vanator, un om care nu avea decat un cal si orizontul inca neexplorat.

Probabil, aceasta alegere a fost influentata si de lecturile copilariei, cand ma afundam in cartile lui Karl May si bantuiam preeriile americane alaturi de Winnetou si Old Shatterhand. 

Tocmai ca sunt considerate carti pentru copii, cartile western trezesc spiritul de aventura, facand copilul sa viseze si sa se apropie de natura, largindu-i orizontul si imaginatia. Pentru un pusti, o serie de carti western, ma gandesc ca ar fi cadoul ideal, sau cel putin pentru mine asa a fost.

Tot din cauza acestor lecturi din copilarie, unul dintre locurile pe care doresc sa le vizitez, a ramas America.

Voi  cum stati, ce perioada a istoriei doriti sa traiti si de ce?

PS. Acest articol este inceput de mult si zacea in draft.

 

2 gânduri despre „Unde si de ce?

  1. In primul rand multam pentru citat. In al doilea rand … unul din lucrurile care nu le stiu multi despre mine (desi multi s’au prins 😀 ) sunt un mare pasionat al istoriei. Sunt multe momente pe care as fi vrut sa le traiesc din prisma unui istoric amator, dar parca nici unul ca prezentul pe care il traiesc de la care mi’as dori doar sa am posibilitatea sa pot explora trecutul in diversele sale forme. Daca ar fi sa pornesc de undeva acel loc ar fi Egipt. 🙂

  2. mi-ar placea sa traiesc in hawaii. am o fixatie cu asta. si sa merg cu masina (un dodge charger RT 1969) pe drumurile alea din desert, prin arizona…

Tu ce zici?