Topuri si iar topuri

Ed-Hillary

Cum o ardeam eu azi pe facebook in cautare de ceva inspiratie, mi-a aparut pe wall, un articol: 10 Lucruri Uimitoare Despre Noua Zeelanda. Desi nu sunt cel mai mare fan cand vine vorba de topuri, un lucru tot imi place la ele…le poti adapta si modifica. In concluzie, l-am citit.

In fine, fiind vorba despre Noua Zeelanda, o tara ce (inca) nu a avut onoarea de-a fi calcata in picioare de mine, din ceva motive personale, am  pentru tara asta ceva simpatie. Dincolo de distanta fata de Romania, distanta ce-o face tare atragatoare, dincolo de faptul ca in Noua Zeelanda a fost filmat unul dintre filmele mele preferate( Stapanul Inelelor) sau ca atat cat sunt eu pasionat de rugby, macar pentru celebrul haka si tot cu All Blacks tin. In fine, sunt multe de spus, dar,  i-as recomanda celui din spatele site-ului, nu de alta, dar din ce am vazut omul baga mare pe  top 10, sa mai scrie inca un articol in care sa-l includa si pe cel mai celebru fiu al Noii Zeelande.

Pentru cei ce au deschis televizoarele mai tarziu, nenea din poza este Edmund Hillary. Ininitial apicultor si mai tarziu, ajuns, exact asa cum scrie si pe imagine, Sir…Sir Edmund Hillary. Si nu a ajuns Sir  ca asa a vrut regina mama sau ca a descoperit el ceva miere de cocotier pitic. Nu, intre perioada apicola si innobilare, omul avea prostul obicei de-a se catara pe munti. De obicei pe niste munti inalti…si tot catarandu-se, omul nostru a fost primul om ce a reusit sa ajunga pe varful Everest, pe 29 mai 1953. Dupa aceasta performanata Edmund Hillary a mai facut si altele, iar toate aceste lucruri au facut ca Edmund Hillary, sa fie singurul neozeelandez ce avea sa apara in timpul vietii pe o bancnota. Bancnota de 5 dolari neozeelandezi este cu chipul alpinistului.(inca un lucru de bagat in topuri). Intre timp, pe data de 11 ianuarie 2017 s-au intamplat fix 9 ani de la decesul acestuia.

Mi-am amintit de Hillary pentru motivul ca mi-am amintit ca Daniel Toader, cand mai cataram noi ceva rape, de fiecare data tinea sa-mi zica: Marin, Marin…esti apicultor si alpinist…ca Hillary…hai baga, ca mai avem…

Tu ce zici?