Stiluri muzicale mixate

Ca tot am tras io concluzia ca, indiferent de gen sau stil, muzica este compusa la origine tot din note muzicale, dupa ce am vazut si am mai discutat despre, in urma articolului despre dani mocanu, zic sa vedem si alte genuri muzicale. Dar nu nisate, nu nene, azi incercam ceva intrepatrunderi de stiluri diferite. Mie personal, genul acesta de experimente nu-mi afecteaza carma…mi-o mangaie.

Pana va puneti voi castile zic doar atat: Muzica e muzica, iar adeptii unui anumit stil muzical sunt adevaratii factori ce pun eticheta pe stilul respectiv….si da, e pacat sa ramai adeptul unui singur gen muzical.

Rap+Rock= Walk This Way

Cam de aici a inceput totul. Total diferite, stilurile astea doua au reusit sa deschida un drum necalcat inca.  Momentul in care Steven Tyler sparge zidul este similar cu caderea zidului berlinului.

Cam asta a fost startul in combinatia de rap+rock, iar ideea a fost preluata mai mult sau mai putin si de alte formatii.  Bloodhound Gang, Rage Against The Machine, Body Count sau, cum ar fi cazul pe la noi prin romanica, Anarhia, unde RACLA si Cargo mixeaza stilurile. Daca vreti, cautati si Beat Mort…Vita de Vie si Parazitii.

Muzica simfonica/clasica + Rock

Rockul simfonic este destul de intalnit, trupe precum Therion, Nightwish si chiar colaborarea dintre Iris si Felicia Filip fiind destul de cunoscute. Personal, colaborarea dintre U2 si Pavarotti m-a uns la suflet.

Si cum si pe la noi se practica si deaja i-am amintit pe Iris si Felicia Filip, zic ca e de ascultat si Tudor Gheorghe cu Au facut copiii nostri dinti. Bine, zic gurile rele ca prelucrarea asta a lui Tudor Gheorghe ar plagia ceva de la Sistem of a Dawn-Aerials. Da, seamana putin, dar csf…asa-i muzica, cu influente.

Hai ca mai am doua si gata, va las sa ascultati. Da, muzica electonica, dubstep…Skrillex este unul dintre cei mai cunoscuti in domeniu si, desi nu-mi place genul, combinatia dintre Skrillex si Korn suna bine.

Si daca toata ideea a pornit de la un lautar, la final, cred ca toata lumea cunoaste celebra interpretare la tambal a celebrei Nothing else matters.

Uite ca am gatat, dar am un sfat…deschideti-va urechile.

7 gânduri despre „Stiluri muzicale mixate

  1. Rap-Metal’ul si piesa cu care ai deschis discutia, a fost cel mai mare eveniment muzical de cand se face muzica comerciala pe pamantul asta, care a insemnat mult mai mult decat doua stiluri muzicale mixate, in esenta fiind un pas urias in ce priveste mixul social ce pana atunci avea parte inca de o segregare ce parea vesnica. De aici incolo … posibilitatile au fost infinite si sporadic inteligent exploatate de unii sau altii.

    Ma mir ca ai uitat de …

  2. P.S. Dupa aia am vazut ca i’ai pomenit … dar parca meritau mai mult decat in trecere, desi eu unul nu sunt fan … sa dam totusi Cezarului ce e al Cezarului .. 🙂

  3. Cand ma uit la clipurile astea ma intristez la gandul ca putini in ziua de azi mai canta cu adevarat 🙁

  4. Ce sa zic, cand ma gandesc ca toti fac muzica pe un „sintetizator”….

  5. FABULOS!

    Tovarase, muzica asta costa in primul rand aniii de studii! Cine dracu isi mai permite azi si mai ales cine ar mai savura asa ceva in afara de nise, la nivelul de comercial si consum la care s’a ajuns?

Tu ce zici?