Stat unitar și indivizibil…

Ma uit la ce se intampla in Spania…Nasol. Dar cel mai nasol este ca, romani de-ai nostrii, loviti puternic la gioale de febra asta a corectitudinii politice sunt revoltati de actiunea in forta a politiei spaniole. Da, e nasol, sunt oameni ce zac acum prin spitale, dar pana la urma, Spania are o constitutie, iar UE, unde Spania este membra, mai are una. Printre altele se zice Stat unitar și indivizibil… Cam asa si la noi si sunt curios de reactiile mai sus numitilor romani in cazul unui referendum secesionist venit din partea etnicilor maghiari din HarCov-ul romanesc.

Stau si ma intreb de ce sunt oamenii atat de prosti si pun botul la promisiunile unor politruci de doi bani…ca noi producem, ca noi facem…de ce sa nu ne ramana noua totul. Pai cred ei ca vor pupa mai multa bunastare decat au in momentul de fata? Mie mi-e greu sa cred…tara mica, multe necunoscute, moment prielnic pentru diversi sa-si traga grosul pe bucata lor. Urmeaza apoi foamea…Catalunia, stat tanar ce proaspat si-a castigat independenta, trebuie recunoscut international, alte tratate politice, economice…bla,bla, bla…

Dar asta e, e alegerea lor, eu raman la parearea mea ca viitorul e la gramada, un stat planetar. Dar nu ai cum sa-l faci decat cu biciul si cu sacrificiu, istoria ne-a demonstrat acest lucru de multe ori.

5 gânduri despre „Stat unitar și indivizibil…

  1. Ce sa zic, bine argumentat, problema e ca toata actiunea a creiat „martiri”, dupa parerea mea asta trebuia evitat. Apoi posibil sa nu cunoasca proverbul; „Nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard”, bine si aici sunt multe de dicutat, poate unii vor si vrabia si cioara, poate vor sa dea apoi si vrabia si ciora pe o gaina grasa… si da viitorul e la gramada, chestiile astea secesioniste sunt doar un pretext, daca nu poti inghiti o bucata mare, rupe cate o bucatica si ia inghitituri mici 😉

  2. De acord cu tine, in afara de ultimul paragraf. Oare actiunile astea separatiste nu fac parte tocmai din planul statului planetar?

  3. …se pare că da, mergînd pe principiul divide et impera !

  4. Culmea este ca romanii nostri dragi si buni mereu credeau ca in vest e doar lapte si miere. Pare ca si ei sunt oameni si ei dau cu pumnul in masa mai devreme sau mai tarziu.

  5. Bine punctat Mariane, atat doar ca mie nu imi place sa vad oameni raniti indiferent de motiv! Cum am scris pe la mine, esecul este al politicienilor, tuturor politicienilor care ar merita acum arsi pe ruguri in piete publice fara alta judecata! Sunt la un pas sa distruga o tara prin executie sumara, sfasiindu’o in bucati doar pentru a isi urmari interesul meschin si a face jocurile altora. Trist … foarte trist!

Tu ce zici?