S-a suparat Romeo

Primavara, combinata cu putin alcool, nu face bine la hormon. Mai ales daca esti tanar si putin cocalar. Stau intr-un bloc ok, intr-o zona decenta a orasului si in afara de niste ghertoi de 40+ ce gasesc motiv de betivaneala in orice zi de sambata, duminica sau sarbatoare, blocul e linistit, astia beau afara, in parculet. Singurul care mai face scandal e un ratat de la 10. O sa va zic de el alt’data., acum de faza cu Romeo.

Acum cateva zile, sa tot fi fost orele 20 trecute fix cand pe scara a inceput scandalul. Am scos o ureche sa aflu ce se intampla…un om informat e un om puternic. Scandalul se auzea de la etajul 10.  Am crezut ca incearca prietenii de pahar sa-l bage in casa pe ratatul de la 10. Mi-am vazut de ale mele. Scandalul in loc sa se linisteasca, crestea in intensitate deci, m-am bagat in papuci si m-am dus sa vad care-i baiul. Intradevar, la etajul 10 dar nu era vecinul betivan. Erau doi betivani, unul dintrei ei, grav ranit in dragoste, batea cu pumnii si picioarele intr-o usa. Si el si usa erau patati de sange. Celalalt, incerca sa-l tempereze. I-am intrebat care e baiul, de ce fac scandal…Asta, amorezul insangerat mi-a explicat plastic:

Tarfa asta, am adus-o in garsoniera lu’ unchiu si acum nu vrea sa-mi deschida, s-a incuita si face misto de mine…si se intoarce si mai fute doi pumni in usa…deschide, fa, deschide usa, curvo!

I-am rugat elegant sa inceteze cu scandalul. Amorezul o tinea pe a lui cu casa lu’ unchiu si ridica tonul si scotea pieptul in fata. Aveam planul facut, un sut in coie, un cap in gura si de restul pumni…cu celalat vedeam eu cum o scot la capat. N-a fost nevoie, probabil amicul pacifist a vazut ca schimbasem piciorul si l-a luat pe amorez in brate si l-a ponderat. I-am rugat inca o data sa se linisteasca altfel, sun la politie.

N-am apucat sa intru in casa si au reinceput…drept urmare, 112. Mi-a raspuns repede o doamna, i-am explicat si mi-a facut legatura la politie. Am explicat inca o data care e problema si am asteptat sa „vina un echipaj la fata locului” A venit echipajul fix in 25 de minute. Desi explicasem unde e scandalul, politia a venit intai la mine sa-si noteze in agenda cine si de ce a chemat politia. I-am intrebat de ce nu au mers la locul unde am sesizat incidentul. Mi-au raspuns ca asa e procedura. Intr-un final au pornit pe scari si i-au calmat pe amorezi. Cred ca s-a lasat cu ceva amenzi, nu de alta, dar la 10 minute dupa ce s-a facut liniste pe palier, a mai urcat un politist cu PV-urile.

N-am neaparat o concluzie pentru intamplarea asta, initial m-am gandit la comentariul lui Malin-Unii au plecat altundeva doar pentru ca politia si ambulanta ajung la timp, de la articolul asta. Apoi mi-a trecut…dupa cum zicea si politista de mi-a luat datele, asa e procedura, or avea o ordine de interventie in functie de gravitatea evenimentelor. In fine, nu stiu cum sa zic dar, in ultimii ani, la general, siguranta cetateanului in Bucuresti este destul de ridicata.

Un gând despre „S-a suparat Romeo

  1. Nu-ti mai da ma datele la militie.
    Ca uite, te ia in vizor. suna-i si zi ca esti un cetatean ingrijorat. Veniti domne ca se omoara aia. Ajung in 3 minute, fara sa urmeze proceduri, cine a sunat, de ce, de unde e etc.
    Am chemat politia de vreo 6-7 ori pana acum.
    In spatele blocului se bateau unii. De fapt 4 il luasera la bataie pe un al 5-lea. Tot din gasca lor. A venit politia in 3 minute, 2 masini si i-a intins pe toti pe capota si i-a dus la sectie. toti beti sau drogati.
    alta data, pe la 2 noaptea, in fata blocului, un grup de 15 indivizi. fete si baieti. urlau, scandau, dadeau cu sticlele de bere si sampanie de pamant. la 2 noaptea, liniste mormantala, numai aia se auzeu. am sunat la politie, le-am zis exact unde sunt si au ajuns 2 masini in 3 minute, una pe contrasens, ca aia sa n-aia cum sa fuga, iar una din spatele lor. fara girofar fara nimic. au dat aia la amenzi atunci ce n-am vazut de cand sunt eu.

Tu ce zici?