Probleme pe aeroport

Ce ai dom’le in bagaje? Asta ar fi intrebat un politist italian pe aeroportul  Ciampino din Roma, pe un anume domn roman, intamplator tatal meu. Dar sa va fac o scurta introducere.

Tata, ca despre el e vorba, pe langa tuica si alte lichide cu grade, este pasionat de fiare..A fost strungar,mecanic,sudor… toata viata. Mai la batranete, meseria a facut ca tata sa ajunga sa munceasca si prin Italia, un lucru foarte bun si la portofel, dar si la viziunea lui despre viata si lume.

Dar sa revin la poveste,…dupa primele trei luni de contract, se hotaraste tata sa traga o fuga pana in tara sa-si vada si el nepotica si sa nu vina cu mana goala, pe langa hainute, jucarii si alte cadouri, pune omul in geamantan si doua pompe sumersibile…erau ieftine si am nevoie de ele la tara… alaturi de doua sticle de whisky, o telecomanda universala si telefonul lui vechi.

….Mr. Manea è chiesto di venire alla reception, se auzea din boxele aeroportului si pe tata il durea undeva. Intr-un final se prinde omul despre ce-i vorba si se prezinta  la receptie de unde este preluat de un civil si doi carabinieri si este trecut prin mai multe usi si incaperi pana ajung intr-o curte mare, in mijlocul careia, zacea trolerul lu’ tata.

Acolo este intrebat ce are in bagaje si este rugat sa deschida geamantanul. Dupa ce face treaba asta, mai mult prin semne, intreaba si tata despre ce este vorba.

In loc de raspuns, civilul scoate o foaie de hartie si-i arata:


bai tata, chiar arata ca o bomba bagajul meu.

Acum sa aveti o idee, incercati sa va imaginati doua duburi metalice pozitionate paralel intr-un geamantan. Sticlele de alcool, cablurile si telefonul, au intregit imaginea vazuta de scanerul cu raze x al aeroportului.

 

Un gând despre „Probleme pe aeroport

  1. La multi ani, bun articol! Chiar l-am citi la un moment dat cand cautam informatii despre ce sa nu duci in Italia cu avionul :)))

Tu ce zici?