Probleme de genunchi

bicicleta-eliptica-exercitiiMens sana in corpore sano, sau cum ar zice spotul ala publicitar ce apare intotdeauna pe tv dupa reclama la Mc Donalds, pentru o viata sanatoasa, faceti miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi. Dar cine mai are timp de asa ceva. De miscare zic, nu de Mc, ca la Mc, nu cred ca sunt 10 minute legate intr-o luna fara coada la casa.

Bine, si drumul pana acolo se poate numi tot miscare daca este facut pe jos, dar la cat de grabita este lumea zilelor noastre, cu siguranta miscarea asta este doar din birou pana la masina. Cu liftul, desigur. In concluzie, fratele meu sedentar, alege de aici o bicicleta eliptica si vei avea parte numai de lucruri bune in viata. Asa vei duce la indeplinire si menirea spotului…poti face cele 30 de minute de miscare la tine acasa. Stiu, principalul motiv pentru care inca nu ti-ai luat o bicicleta eliptica este spatiul, dar daca vrei a-te convinge ca te inseli, incearca si treci pe la un cunoscut ce detine o astfel de bicicleta. Vei fi surprins cate lucruri are stivuite pe bicicleta lui eliptica.

In vremuri mai vechi, cand era si je mai activ pe munti si mai ieseam uneori cu baietii la o miuta, cu tot traiul meu dezordonat, totusi, aveam conditie fizica si nu-mi scartaiau coroanele de plumb cum ar zice bacauanul. Acum, genunchii sunt problema…pana se incalzesc, dureaza ceva si de capul lor nu-si vor mai reveni. Stiu si cauza acestor probleme, sofatul.  Da, statul la volan perioada lunga si pozitia piciorului (dreptul mai ales) mi-au facut articulatiile praf.

Acum lasand gluma la o parte, din ce am mai citit, bicicleta eliptica, datorita pozitiei in care se lucreaza pe ea, este ideala pentru cei cu probleme la genunchi, acesta fiind si principalul motiv ce m-a facut sa caut informatii. Sincer, de-ar fi sa-mi achizitionez ceva aparat de fitnes pentru acasa, bicicleta eliptica pare cel mai potrivit, dar din putin sadism, mi-as lua o banda de alergare. As trage niste filmulete cu Pogo(cainele) pe banda, de numa-numa.

Nu stiu, studenteste o promit, da’ parca-mi vine totusi, macar pentru o luna sa-mi fac curaj si sa trec pe la sala, sa incerc ceva miscare pe o bicicleta si sa-mi dau seama daca merita. Asa, deci, care iti tii hainele pe bicicleta eliptica?

Un gând despre „Probleme de genunchi

  1. De obicei sunt adeptul celeilalte reclame „…beti 2 litri de lichide”. Bicicleta e buna, de orice fel, si loc se gaseste, timp pentru pedalat, la fel, apoi un dus alternat ferbinte/rece si esti ca nou. De obicei folosesc bicicleta obisnuita, sotia pedaleaza prin casa, cred ca e reglata sa traga usor de ea ca prea zboara asta desigur in timp ce vorbeste la telefon si se uita la vreun serial si da vara tinem chestii pe ea, inclusiv haine, o plapuma rulata, diverse si nici nu o foloseste.

Tu ce zici?