Poze cu pisici

pisic-micZice ca japonezii au facut un studiu prin care au demonstrat ca oamenii care privesc poze cu pisici sunt mai fericiti si mai productivi. Ma gandesc ca au dreptate, cel putin pe partea de fericire.

Despre productivitatea celor ce privesc pozele cu pisici, am unele indoieli. Ma gandesc ca esti la birou, lucrezi la ceva important, cand cea mai buna prietena a ta da share pe facebook la o poza cu o pisicuta atat de simpatica, incat te face fericita.

Nu te poti abtine si dai un like, eventual scrii si un coment, dupa care, fericita te intorci la treaba ta.In secunda doi, facebook-ul te atentioneaza ca cineva a facut un nou comentariu la poza cu pisica. Lasi treaba si te reintorci la poza cu pisica. Aici un prieten de pe facebook, a comentat ceva dragut la adresa pisicii…o mai privesti o data, te simti cotropita de fericire si dai un like la comentariul  postat de prieten. Inainte de-a te intoarce la ce aveai de facut, vizualizezi cine a mai dat like si gasesti pe cineva necunoscut si de curiozitate, intri pe profilul respectivului…eventual gasesti si niste poze la care le mai dai like si eventual trimiti si o cerere de prietenie catre respectivul.

pisica-galbenaSi uite asa, pornind de la o poza cu o pisica, uiti de ce aveai de facut si te pierzi prin facebook. Dar esti fericita, ai zambetul pe buze.

Realizezi ca mai este o jumatate de ora si se termina programul, iar ce aveai de facut, nu este gata, asa ca dai un share la poza cu pisica si te intorci la treaba, nervoasa si agitata…mama, cata treaba am!!

Alt experiment care-si gaseste raspunsul in studiul japonezilor, este cel in care se urmareste numarul de like-uri optinute de pozele cu pisici in comparatie cu alte poze,cu mancare, de exemplu.

Ma gandesc ca totusi, daca in lista de prieteni din facebook ai prieteni gurmanzi, acestia vor aprecia un blid cu mancare mai mult decat o pisica draguta, care chiar daca le smulge un zambet, nu le pare la fel de apetisanta.

Un gând despre „Poze cu pisici

  1. Daca studiul e facut la japonezi, la ce minuni mananca astia, nu m-ar mira ca pisica sa li se para atat draguta cat si apetisanta. :))

    La modul serios vorbind insa, efectul exista… vezi ceva „dragut”… nivelul de fericire / relaxare creste… ceea ce, in mod normal, te face si mai productiv (probat… nu cu pisici)… conditia este sa iti controlezi timpul alocat facebookului… eu unul ma uit jumatate de ora dimineata, jumatate seara… in restul zilei nu deschid facebookul, iar pe telefon nici macar nu mi-am instalat aplicatia…

Tu ce zici?