Poate ca fumatul creste riscul de orbire, dar riscul de-a lua bataie e mult mai mare

orbesti daca fumezi

Dupa ceva timp, azi, pe motiv de lipsa de Winston rosu, mi-am luat un pachet de Lucky Strike. Am avut o perioada lunga de timp in care am fumat Lucky, dar la un moment dat, am renunta sa mai fumez Lucky. Simteam o foame teribila de fiecare data cand fumam. Asa, deci, azi mi-am luat un pachet de Lucky. I-au schimbat ambalajul, dar din ce vad, s-au schimbat si mesajele de atentionare asupra pericolelor la care se supune un fumator.

Azi, am avut noroc de unul fara impotenta, dar cu risc mare de orbire. Din ce stiam eu, joaca de unul singur cu trabucul ducea la orbire, dar na, daca ei zic ca si fumatul provoaca orbire, sunt tare curios cat de repede orbește un puțopalmist.

De fumat m-am apucat tarziu, pe la douazeci si ceva de ani.  Pot spune ca n-am orbit, inca vad foarte bine, dar nici n-am facut din malachie un mod de viata. Cred ca mai degraba, din cauza fumatului, mananci bataie decat sa orbesti. Cel putin asa a fost in cazul meu.

Pana sa-mi incep cariera de fumator serios, am mai avut in copilarie, tentative. Furam cu un vecin, de la tac’su mare, Carpati cu filtru si fumam ascunsi prin diverse locuri unde riscul de-a da foc la ceva, era mai mare decat acela de-a orbi. Ne-a prins mosu si ne-a tras o bataie crunta. Mai tarziu, pe vremea cand tata muncea in Libia, avea pe acasa niste cutii cu tigari de foi…El nu fuma, dar o cutie de astfel de tigari, deschidea usile mai bine decat Kent-ul cu castel. M-au prostit cei mai mari si am dat iama in tigarile de foi. Cum eram priceput tare, de fiecare data cand luam cate o tigara, luam din alta cutie…si uite asa, la un moment dat, avea tata mai multe cutii aproape goale. N-am orbit nici de la tigarile de foi, da’ ghici cine a luat bataie?

Mai tarziu, cand eram fumator matur, tot pe motiv de fumat, mi-am luat bataie prin Colentina de la niste baieti. Si, culmea, ei mi-au cerut o tigara, eu le-am intins pachetul. Unul a luat o tigara, celalalt a zis ca nu e fumator. Parolisti baietii…in vremea aia se obisnuia sa-ti ia tot pachetu si sa-ti mai ceara si bani, in caz ca le termina pe cele de la tine.  Dupa ce mi-am vazut de drum, l-am simtit pe nefumator cum zboara ca Van Damme, cu piciorul in fata, singura tinta existenta fiind spatele meu. Nu mai intru in detalii, am dat si eu, dar mai bine au dat ei…erau doi.

In fine, nu e ok sa fumezi si revenind la mesajele de pe pachetele de tigari, cred ca ar fi bun si unul in care sa se explice clar, ca poti lua bataie daca fumezi.

3 gânduri despre „Poate ca fumatul creste riscul de orbire, dar riscul de-a lua bataie e mult mai mare

  1. Eheheeeeee …. LUCKIES … alea fara filtru … de candva, undeva … ce vremuri, ce vremuri … :))

    • Am bagat si din alea…marfa de contrabanda 🙂 In ultima vreme, inainte de-a disparea cu totul, se mai gaseau la un pitic schiop, in piata crangasi. Mai apoi, pentru scurta vreme, am bagat si Bran.

Tu ce zici?