Planul 3

salina-prahovaCum se anunta un weekend prelungit, ma gandisem sa trag o fuga cu fetele pe la prietenul meu Romica, cabanierul de la cabana Cuca. Ca tot nu ne mai vazusem de o gramada vreme, iar Cabana Cuca este cabana mea de suflet, acum era momentul perfect pentru o iesire.

Dar astrele nu au tinut cu mine, habar nu aveau ce este aia „aliniere” asa ca pe joi, am inceput sa dau niste telefoane pe la pensiunile din zona Targu Ocna – Slanic Moldova.

Nici aici astrele nu erau aliniate, cel putin pentru mine, si nu am mai gasit locuri de cazare. Asa ca am apelat la planul 3.

Sambata, am vizitat Gradina Zoologica din Bucuresti, un loc unde doar verdeata  este atractiva, restul parcului zoologic parand neschimbat fata de acum aproape 10 ani cand am fost ultima oara.

Totusi, fii’mea a fost incantata, dar ce copil nu este fericit cand vede maimute si alte animale? In concluzie, a fost bine.

Azi, a urmat a doua etapa a planului. Vizita la salina de la Slanic Prahova. Daca am mai intrat prin tot felul de pesterii si grote, intr-o salina nu mai calcasem, asa ca trebuia sa iau o piatra in gura, dar m-am limitat la un covrig cumparat din Ploiesti.

Am ajuns la salina la ora 12 si ne-am asezat la coada din imagine. Statul la coada a durat aproape doua ore, timp in care am tras cu urechea la un tip* cu ceas de aur la mana, care tinea prelegeri despre marketingul romanesc..si le zicea bine. Din pacate, nevasta’sa era din alta liga.

Despre salina ce sa zic…interesant, am simtit la un momentdat cat de mic sunt, efectiv imensitatea grotei ma strivea.

La plecare, am intalnit si doi cocalari tigani de etnine rroma, veniti cu tricouri mulate,pantaloni scurti si cu inevitabili ochelari de soare. Erau insotiti de o grasa la fel de dezbracata si toti se plangeau de frig.

Daca aveti ganduri de vizita la salina, luati cu voi si ceva haine mai groase…temperatura din salina este in jur de 10-12 grade.

  • Din discutie, am prins cu ce se ocupa tipul si l-am cautat pe net…este unul dintre managerii de top ai romaniei.

2 gânduri despre „Planul 3

  1. Merita vizitata cel putin odata, pentru ceva si mai spectaculos iti recomand si Salina de la Turda. 😉

Tu ce zici?