Pepeni,hai la pepeni!!!

pepeni dabuleniV-am mai zis eu pe aici ca sunt fan pepene. Defapt, toata familia mananca pepene.  Azi, mi-am adus aminte ca am tot vrut să fac un update la postul asta cu Nea Fane. Nu l-am mai facut…pepenele e bun pentru altele, la memorie nu ajuta, nu contine lecitina. In concluzie, o mica poveste, despre pepeni, Nea Fane si un popa fals.

După ce m-am împrietenit cu Nea Fane si el cu mine, am trecut la discutii mai amicale. Glume cu olteni, ce-o mai face Craiova. Intr-o zi, ajung prin piata in timpul serviciului. Si cum aveam de gand sa trec pe acolo seara, am profitat de ocazie si am trecut pe la Nea Fane, dupa un pepene. Cum portofelul sta in rucsac si rucsacul in masina, ajuns in piata mi-am dat seama ca singurii bani din  buzunar, erau o mica caramida, da era a firmei. Desi aveam masina aproape, am apelat la caramida firmei. Lu’ Nea Fane, i-au sclipit ochii cand a vazut caramida si cum eram deja prieteni, exclama:

Aouleu, manca-ti-as, cum ii facusi!!! Da-mi si mie matrita..

-Ce sa-ti dau bre, pai mai vii cu pepeni in piata daca-ti spun cum i-am facut?

-Sa fie care-o mai veni…la Mamaia plec direct…da, zi-mi si mie cum ii facusi?

-Nea Fane, daca-ti zic, pe urma trebuie sa te ingrop…

Si se uita Nea Fane la mine neincrezator. Cum nu-mi sta in caracter sa las omul nelamurit, mizand pe faptul ca si barba ma ajuta, m-am dat asa conspirativ langa el si i-am zis incet:

-Nea Fane, sunt preot , bre…intelegi? Da-ia am zis ca trebuie sa te ingrop. Cu ochii mari cat doua faruri de trabant, i-mi face Nea Fane o temenea ca la Stambul, si-mi tranteste un pios, Ooooo! Sar’na parinte!!! Ce ganduri calduroase la adresa popilor o fi avut Nea Fane dupa, nu mai stiu, dar de fiecare data, ca un adevarat crestin, Nea Fane-mi raspundea la salut cu, Sar’na parinte.

Asta a fost, pana la vara cand Nea Fane o sa revina in piata, precum barza la cuib, ne mai delectam cu ceva pepeni de import. Infractorul din poza este fabricat in Brazilia, a costa 8/kg la Kaufland si a fost delicios de dulce pentru vremea asta. Clar, nu se compara cu pepenii de Dabuleni ai lu’ Nea Fane, dar a meritat banii. In alta ordine de ideei, din proprie experienta, pana sunt gata pepenii de Dabuleni, in supermarket se vor gasi in ordine numerelor de pe tricou, pepeni din Brazilia, din Panama, Iran, Turcia si Grecia. La putin timp dupa ce apar pepenii din Iran, prin piete, la preturi prohibitive, vor aparea si pepenii romanesti.

Traiasca economia de piata si liberul schimb de marfuri!!!

7 gânduri despre „Pepeni,hai la pepeni!!!

 1. Nu dau 8 lei pe kilu de lubenita nici sa ma bati…

 2. Sa va fie de bine! Eu prefer sa ma bucur de fiecare in parte cand e vremea lor. Amu nu e, parca pe frigul asta intra mai bine portocalele. 😀

  • 🙂 Traditionalistule. Frig, poate la tine…la noi, au aparut deja primele decolteuri

  • Portocale, da unde cresc la tine, ia si tu un mar romanesc, 100 de nuci sustine afacerile locale 😉

   • Du’te ma Vasile …. cand vad ca merele sunt mai scumpe decat portocalele … am zis ca mai bine mamanc portocale. 😀 Nuci? Esti nebun, ai idee cat costa cateva sute de grame? :))))))

    Mareane … traditionalist pana la moarte! Decolteurile nu au treaba cu vremea! 😀

    • Cine te pune sa iei nuci la tipla sau sparte de la taraba, ia un cocan si baga… pui putina sare pe ele si…. restul la alegere. Merele poloneze sunt scumpe, cine ia din alea, am zis!

Tu ce zici?