Pentru pasionatii de super eroi, recomand Steelheart

Trendul asta cu supereroi si benzi desenate, universul Marvel si alti X-mani nu putea trece fara a fi atins si de literatura fantasy. Cumva, ideea unanim acceptata ca zona fantasy este populata de sabii magice, vrajitorie si alte creaturi imposibile, este contrazisa de Brandon Sanderson in ultima carte ce mi-a picat in mana. Steelheart. Steelheart este un personaj ce da si titlul cartii, carte prin care Brandon Sanderson incearca sa-si atraga un nou segment de public…pasionatii de comics-uri si super eroi.

Ideea cartii e cam asa:

Intr-o zi, pe cerul pamantului  a aparut Calamitatea, o imensa stea rosie. Odata cu aparitia acestei stele, mai multi oameni obisnuiti s-au trezit ca au dezvoltat diverse super-puteri. Asa au aparut cei numiti Epici, noii stapani ai lumii. La inceput, oameni credeau ca Epicii sunt personaje bune. Un astfel de om care credea in bunatatea Epicilor era si tatal lui David Charleston, un pusti in varsta de 8 ani. Cum puterea corupe, Epicii au incepu sa-si castige teritorii ajungand sa se lupte intre ei pentru suprematie. Oamenii normali erau victime colaterale…. Intr-o confruntare intre doi Epici au fost prinsi si David si tatal sau. A fost momentul in care, Steelheart, Epicul considerat invincibil, ce avea sa devina stapanul absolut in Newcago(fostul Chicago) a fost ranit. Pustiul de 8 ani a fost singurul supravietuitor al acestei intamplari. Dupa ce a omorat toti martori, Steelheart, prin puterile sale a transformat intregul oras in otel si si-a instalat tirania ce se intindea atat peste oamneni cat si peste ceilalti Epici mai slabi.

Pustiul a supravietuit in catacombele orasului si singurul lui scop era acela de-as razbuna tatal mort de mana lui Steelheart.  Pentru asta, David a invatat tot ce se putea despre Epici din oras, descoperind ca totusi, acestia aveau si puncte slabe, dar constienti de acestea, faceau tot posibilul ca aceste sa ramana secrete. Singurul invincibil, fara puncte slabe, ramanea tiranul Steelheart.

Intr-un final, pustiul reuseste in actiunea sa de-al vedea mort pe Steelheart, dar nu va zic eu cum…e prea misto cartea pentru a face spoiler.

[inbound_button font_size=”16″ color=”#c8232b” text_color=”#ffffff” icon=”” url=”//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=6202cb784&unique=184f69294&redirect_to=http%253A//www.elefant.ro/carti/carte/carti-pentru-copii/steelheart-367191.html” width=”” target=”_blank”]Cumpara Steelheart [/inbound_button]

Tu ce zici?