Oamenii de zapada si anotimpurile

De ceva vreme fii’mea nu mai vrea povesti citite, le vrea inventate si tematice. In ultimele seri am inventat povesti cu oameni de zapada. Mi-a zis si Doamna sa le scriu, asa ca o fac….Sper sa ma tina 🙂

Undeva la marginea lumii, in indepartatul si inghetatul nord, traiau oamenii de zapada. Si cum nu aveau nevoie decat de frig si de zapada, numarul oamenilor de zapada era tot timpul in crestere. Cum se intampla in viata, si in povestea noastra, un om de zapada mai mare, s-a hotarat sa devina rege peste oamenii de zapada. Cum nimeni nu a avut nimic impotriva, omul de zapada si-a luat numele de Regele Om de Zapada I si a domnit peste oamenii de zapada ani buni.

Dar cum oamenii de zapada se inmulteau, Regele Om de Zapada s-a lovit de o mare problema: oamenii de zapada erau atat de multi incat, nu mai aveau loc in regatul lor. Cum erau deja la marginea lumii si spre nord nu mai puteau merge, sub conducerea regelui, oamenii de zapada au pornit catre sud, catre taramul oamenilor, unde soare incalzea pamantul, iarba era verde si cresteau morcovii si ardei pe care oamenii de zapada ii cumparau pentru a-si face nasuri. Pana atunci fusese pace intre oameni si oamenii de zapada din nord, dar acum, razboiul era iminent.

Dupa un mars prelungit, oamenii de zapada au intampinat prima mare problema. Tinuturile in care traiau oamenii erau calde si incet, inaintarea hoardelor de oameni de zapada a fost oprita. Vazand cum multi dintre supusii lui se topeau din cauza soarelui si a pamantului caldut, Regele Om de Zapada a hotarat ca oamenii de zapada sa se intoarca in nordul inzapezit si sa aduca cu ei multa zapada in brate. Tot Regele de zapada le-a poruncit supusilor ca in inaintarea lor spre sud, toti sa respire ca unul, in felul acesta, sa trimita in fata curentul de aer rece expirat din plamanii lor de zapada.

Si au repetat aceasta miscare de multe ori. De fiecare data cand oamenii de zapada se intorceau in nord sa mai aduca zapada, soarele incerca sa topeasca zapada, dar puterea lui scadea. Mereu si mereu, teritoriul acoperit de zapada se extidea catre sud. Intr-un final, oamenii de zapada au reusit si au acoperit intreg pamantul cu zapada si gheta. Soarele nu mai avea putere sa incalzeasca…oamenii de zapada aveau o lume intreaga n umai a lor.

Cum totul era acoperit de zapada, legumele nu au mai crescut, animalele au disparut, iar putinii oameni care au rezistat s-au retras in niste pesteri in care era mai cald.

Intial, oamenii de zapada s-au bucurat, aveau toata lumea, se puteau inmulti in voie….Dar bucuria lor a fost scurta. Odata ce totul a fost acoperit de zapada, ardeii si morcovii folositi pentru nasuri, nu s-au mai gasit. Atunci, regele Om de Zapada a realizat greseala facuta si a ordonat oamenilor de zapada sa se retraga din nou catre nord si sa lase un teritoriu suficient de mare pentru oamenii care cultiva morcovi si ardei. Perioada asta s-a numit era glaciara.

Si uite tata, asa se schimba vremea…la sfarsitul verii, oamenii de zapada pornesc din nord catre locurile ocupate de oameni, vin sa cumpere ardei si morcovii pentru nasurile noilor oameni de zapada. Odata cu ei vine si vremea rece si zapada, iar dupa ce si-au facut cumparaturile si se intorc din nou in nordul inghetat, soarele incepe din nou sa incalzeasca pamantul.

5 gânduri despre „Oamenii de zapada si anotimpurile

  1. Geniala poveste! Candva baiatului, avea cativa anisori la intrebarea, cum vine iarna, i-am raspuns ceva asemanator povesti tale, o aduc oameni de zapada :)))

  2. Foarte frumoasă povestioara, îmi place, și dacă mai ai și alte povești „tematice”, le așteptăm cu drag să le publici.

  3. Prea tare! Trebuie sa o tin minte pe asta!

  4. Frumoasă poveste! Ai imaginație bogată.

  5. Multumesc, o sa mai incerc si altele…

Tu ce zici?