Cum vrea Ilie Nastase sa-i imbogateasca cultural pe romani

Despre idiotul senatorul Ilie Nastase si lipsa lui de activitate am mai scris. Dar azi, de ziua marelui poet national Mihai Eminescu, domnul Ilie Nastase vine cu o initiativa legislativa dementiala, menita sa-l aduca pe poetul nostru national, cat mai aproape de sufletul romanilor.

Ilie Nastase, propune ca ziua de 15 ianuarie sa fie declarata zi libera si toti cetatenii ce au implinit varsta de 14 ani sa primeasca din partea statului roman, o bacnota de 500 lei, bacnota pe care este tiparit insusi chipul poetului, singura conditie de indeplinit fiind aceia de-a trimite la primaria de care apartine cetateanul,pana la sfarsitul anului, dovada ca din banii primiti, cetateanul si-a achizitionat cel putin o carte.

Se urmareste prin aceasta propunere legislativa cresterea interesului pentru lectura, Ilie Nastase fiind foarte convins ca cetatenii vor cumpara mai mult de o carte din banii primiti din partea statului.

500 lei,bani romanesti

Un gând despre „Cum vrea Ilie Nastase sa-i imbogateasca cultural pe romani

  1. Partea nasoală e că cei 500 lei trabuie declaraţi la finanţiune şi deci impozitaţi. Ciudăţenia e că pe vremea lui Eminescu nu egzistau bancnote cu chipul lui, era mai fain pe atuncea pentru că nici Fisc nu era şi atuncea dacă cineva îţi oferea 500 lei atunci ceia erau tăţi tăţi ai tăi. Ori în dziua de azi, vremurile este complet schimbate cu 360 de grade schimbate, şi acuma s-o ajuns pînă în situaţia că trebe să dai bani că să-şi mai aducă aminte de cultura şi de geniile care le-am avut, adică situaţiunea se prezinta cît se poate de disperată…

Tu ce zici?