O bere surprinzatoare sau cum sa pastrezi berea rece

Saptamana trecuta mi-am rupt o zi din concediu si am fost in padure la stupi. Introducerea asta nu prea are treaba cu titlul, e mai mult de context, pentru introducere in atmosfera… In fine, sunt doua chestii aici la care ar trebui sa va ganditi si voi. Prima este despre bere Albacher si o sa revin la ea putin mai tarziu. A doua chestie tine de padure…

Nu stiu, cand spui padure te gandesti la racoare si ciripit de pasarele. Nu-i chiar asa, vara, padurea e iadul pe pamant, mori oparit ca nu circula nici un fel de aer…e totul fierbinte si apasator la nivelul solului. Sus, in frunzis, pasarelele canta si vantul se joaca prin frunze iar tu, stai si te intrebi daca e corect, daca exista dreptate pe lume. Daca mai ai si ceva activitati de facut, lucru la stupi cum a fost cazul meu, smecheria s-a terminat, curg apele de pe tine ca viitura pe munte. E, si cum transpiram eu printre stupi, suna tata:

-Ce faci, cum merge treaba, cum e acolo, vezi ca la ala s-a imperechiat matca, bla,bla,bla, din astea apicole, bla, bla…vezi ca ai o bere la rece.

Cand am auzit de bere rece, instant mi-a plans papila. Am lasat totul balta si m-am dus la frigider. Pardon, in padure nu am frigider, am in schimb o fantana….acolo era pusa berea la rece. Io-te un filmulet cu imagini foarte miscate despre cum se pastreaza berea rece cand nu ai frigider. Bine, chestia asta nu prea mai conteaza chiar daca am strambat din nas cand am vazut ca e bere Albacher…berea era rece si, surprinzator de buna.

Am tot scris pe aici despre faptul ca incerc diverse tipuri de bere. Nici nu stiu daca caut berea suprema sau pur si simplu sunt un alt pasionat de bere. In fine, pana acum nu am baut bere Albacher niciodata si anul asta se fac 10 ani de cand berea Albacher este prezenta in piata de  bere din Romania…. Nu ma intrebati de ce, probabil inca una dintre ideile mele preconcepute…bleah,  bere ieftina, e ambalata si la pet, e o posirca. In fine, m-am inselat inca o data, berea Albacher este una dintre cele mai surprinzatoare beri baute anul acesta. Si cand spun ca a fost surprinzatoare ma refer atat la pret…derizoriu, 3 lei sticla de 660 ml dar mai ales prin gustul placut. Cat am degustat bere, m-am holbat pe eticheta…bere produsa de Romaqua Group..de la astia beau apa minerala Borsec. Placuta la gust, se simte maltul, bere usoara, pasteurizata la rece, usor acidulata fara a fi deranjanta.  Am baut berea asta in doua reprize, ca una-i munca si alta-i beutura. Daca in momentul in care am luat prima gura de bere Albacher am fost surprins de gust si de prospetime, a doua oara, dupa ce am mai verificat doi stupi, m-as fi asteptat sa se fi modificat consistent gustul. Surpriza inca o data, berea si-a pastrat prospetimea, nu s-a borsit cat a stat in sticla.#Albacher10ani #ItiMergeMinteaLaRece


Nu stiu voi cum stati cu consumul de bere Albacher dar pe mine m-a surprins placut si pe viitor n-o voi mai ocoli.

Un gând despre „O bere surprinzatoare sau cum sa pastrezi berea rece

  1. Daca-ti place tie restul nu mai conteaza 😉

Tu ce zici?