Nea Flogita, Halkidiki, Grecia

Dupa ce am dezbatut cateva variante pentru concediul de anul acesta, ne-am hotarat la Grecia. Am scos din calcul Thassos, nu ne iesea organizarea cum trebuie si, pana la urma, am ales Halkidiki…mai exact, Nea Flogita. Dupa cum stiu eu de la grecii antici si de la google translate, Nea inseamna noul/noua…deci, 8 nopti in Noua Flogita la final de august.

Cum la greci daca exista mare, plaja, taverna si ceva spatii de cazare avem deja statiune, tot asa si cu Flogita. Pe limba romana am gasit putine informatii despre Flogita, chiar daca satul asta se afla in Halkidiki, romanii nostri ce merg pe bratul Kasandra nu s-au prea oprit pe acolo, in afara de ce da wikipedia nu prea mai sunt alte info. In concluzie, m-am apucat sa caut, sa-mi fac o idee despre ce ma asteapta.

Hotels in Flogita, Hotels in Kassandra, Hotels in Halkidiki

Bun, pai la capitolul distanta, Bucuresti – Flogita avem aproape 800 km si 3 variante de traseu. Cel mai probabil, vom merge prin Sofia si vom intra in Grecia prin vama Kulata. Timpul estima de Via Michelin, 10 ore. Ce nu stie site-ul e ca mergem cu copii mici si avem de trecut odata vama Giurgiu-Ruse si a doua oara, vama Kulata…in plin sezon.

Am mai gasit despre Flogita urmatoarele:

  • plaja lunga si lata cu destul de mult nisip.
  • marea, cica, aici ar fi cea mai misto din tot districtul Kassandra.
  • pe faleza au o alee cu palmieri foarte populara la ceas de seara.
  • taverne si restaurante pentru toate gusturile.
  • statiunea ieftina si linistita, preferata de greci.

Poze….m-am uitat si la poze cu Flogita…arata bine si, asa cum am obiceiul, m-am uitat si cu google street view. Pana in toamna, raman cu impresia ca am ales o locatie decenta. Oricum, planul este sa bantuim putin si prin restul statiunilor, sa vedem si alte plaje. In toamna, revin cu pareri si impresii.

 

3 gânduri despre „Nea Flogita, Halkidiki, Grecia

  1. Bravo Mareane, distractie faina sa aveti! 😉

  2. Blea, pana pleci la mare vii o tura de munte? Ca fac iar ce-am facut anul trecut. Te bagi?

Tu ce zici?