Muntele nu tine cont de varsta

Cind ti-o trage muntele, pai ti-o trage. In urma avalansei din Retezat, au murit doi copii. Campioni spun toate site-urile de stiri. Aiurea, in mersul pe munte nu exista campioni, exista doar supravietuitori, pe munte il doare fix in rapa de varsta celor ce incearca sa-l catere, dar cum e firesc, moartea unui copil este mai trista decat a unui adult. Daca ar fi sa-mi spun parerea, dupa caderile de zapada din ultima vreme, din putina mea experienta, eu nu as fi plecat pe munte in perioada asta cu atat mai mult insotit de copii. Ops, stai, aici e vorba de campioni…

Revenind la campioni, acum niste ani, de la firma la care lucram, un anume Popescu solicita o sponsorizare pentru o expeditie montana. Principalul atu in aceasta solicitare era faptul ca la aceasta expeditie participa cel mai tanar membru ce urcase pe acel varf. Era fiica cea mare a familiei Popescu, Coco Popescu. Si cate expeditii au mai fost…si cate sponzorizari… Da, nu am nimic cu treaba asta, fiecare este liber sa-si creasca copii cum vrea, dar am asa o senzatie ca impingerea spre celebritate a unor copii si participarea lor la astfel de expeditii, pe langa orgoliul parintilor, este un mod mult mai usor de-a obtine sponsorizarile necesare.

Ce sa zic, trist, dar cand fortezi limitele copilului, presupun ca ti-ai asumat si astfel de accidente.

3 gânduri despre „Muntele nu tine cont de varsta

 1. Pentru astfel de situaţii legea nu prevede ceva ? Asa cum e aia că nu ai voie să-ţi duci copii la demonstraţii şi mitinguri ? Nu cunosc legea, şi cu atît mai puţin nu o să mă apuc acuma de căutat. Mai important este însă altceva, ce nu poate fi cuantificat în nici o lege, este acea încăpăţînare a unora, o ignoranţa totală şi chiar o sfidare a bunului simt, de a face lucruri pentru care să fie apoi ridicat în slăvi şi lăudat.
  Ca şi cum ai cerşi laude.
  Şi chiar reuşesc sa obţină.
  Reuşesc sa le obţină prin tot felul de lucruri care le fac, unele în disperare de cauză, altele din inconştienţă, dar niciunele din „normalitate”. Un singur lucru obţin garantat: să apară la ştiri. Nu întotdeauna dintre cele fericite. Şi agenţiile media devorează astfel de ştiri, le captează şi amplifică, cu cît mai tragice cu atît mai „prioritare”.
  Un monstru flămînd înghite cu nesaţ toată durerea, şi lasă în urmă lui durere şi mai mare.
  Acei copii vroiau să zîmbească, vroiau să zîmbească tocmai pentru că sînt Copii !

  • Legea nu are nimic, este vorba despre sportivi, membri ai unui club. In rest, mediatizare= bani, multi bani…expeditiile aere nu sunt chiar ieftine.

 2. Cu parare de rau pentru domnul in cauza, insa si’a expus si reusit sa isi omoare pana la urma unul dintre copii cu buna stiinta … vanitatea si mandria ridicola avand pe munte un pret, pentru ca muntele nu iarta nimic din „virtutile” omenesti. Legal va raspunde, pentru omor din culpa, desi sincer, dupa ce am citit marturiile, ar merita sa ia o pedeapsa pentru omor cu premeditare!

Tu ce zici?