De ce-ai merge in Guineea Ecuatoriala

foto:bartosantoaneta.wordpress.com
foto:bartosantoaneta.wordpress.com

Cum am mai scris pe aici, sunt o persoana ce a trecut prin experienta autostopului, iar  acum cand sunt sofer si am ocazia sa ajut un autostopist, o fac. Am intalnit diversi oameni si am strans o multime de povesti, unele frumoase, altele triste, iar multe dintre ele, total insipide. Ieri, am fost la Pitesti si am avut partener de drum, pentru o bucata mica de autostrada, o doamna autostopista. Din discutii, am aflat ca fiul ei cel mare, lucreaza in Africa, mai exact, fix in Guineea Ecuatoriala, tara din Africa Centarala, unde omul nostru, pune mana la construirea unei puscarii moderne 🙂 Ce sa-i faci, cand ai presedinte dictator, faci puscarie 🙂

Si cum  picioarele nu mi-au calcat inca prin jungla,  gandeam ca Guineea, tara despre care, in afara de faptul ca anul trecut a organizat Cupa Africii pe Natiuni si se invecineaza cu Gabonul, ar fi o buna destinatie turistica.

Din ce mi-a zis doamna, cu banii de-i spargi o saptamana la bulgari, in Guineea Ecuatoriala, esti un fel de dumnezeu…varianta alba, varianta neagra si putin mai sus decat tine, ramane totusi Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, dictatorul presedintele. Atentie, in banii acestia nu intra viza, taxa de fotografie, taxa la toti functionarasii si nu in ultimul rand hotelul.

Din ce-am citit, tara, desi este saraca, violenta este destul de scazuta, iar turismul, foarte putin dezvoltat, drept urmare, preturile pentru un hotel in Malabo, de vreti sa varsati o lacrima, da-ti un ochi aici. Deci, in concluzie, sa merg cu cortul pe acolo, parca mi-e frica sa nu fiu mancat de cuci.

In rest, ramane cum am stabilit…nu merg in Guineea.

Un gând despre „De ce-ai merge in Guineea Ecuatoriala

  1. Daca scapi de cuci dai dracului de canibali si tot bine nu e, deci da … stai linistit acasa! 😀

Tu ce zici?